Három helyen is megrepedt egy kínai férfi húgyhólyagja, miután rengeteg sört megivott és 18 órán keresztül nem ment vécére.

A negyvenéves Hu egyik este 10 üveg sört ivott barátaival. Annyira kiütötte a féktelen italozás, hogy lefekvés előtt nem látogatta meg a mosdót, hanem egyből az ágyba dőlt, és mély álomba szenderült. Az ébredés azonban keserű volt, másnap már komoly hasi fájdalmakkal küzdött. Hiába próbált vizelni, nem sikerült könnyítenie magán, így kénytelen volt a saohszingi kórházba menni.

A CT-felvételek alapján a férfinak három helyen is megrepedt a húgyhólyagja. A sérülés egészen horrorisztikus volt, az egyik lyuk például a hasüreg felé nyílt meg, és a belek behatoltak a húgyhólyagba. Az életveszélyben lévő pácienst azonnal meg kellett operálni. Szerencsére a műtét sikerült, és Hu azóta teljesen felépült.

Habár a hasonló esetek ritkák, nem példa nélküliek: a saohszingi kórházban minden évben ellátnak egy húgyhólyagrepedéssel kórházba került beteget. A bajt az okozza, hogy az alkohol eltompítja az idegrendszert, így az erősen ittas személyek sokszor nem érzik, hogy vécére kellene menniük. Ha túl sok folyadék gyülemlik fel a húgyhólyagban, a szerv súlyosan károsodhat.

(Daily Mail)