Hatalmas veszélybe került az egyik legcukibb állat

koala, mém
Vágólapra másolva!
Kihalhatnak a koalák a század közepére az ausztráliai Új-Dél-Wales államban, amennyiben az ausztrál kormány nem tesz azonnali lépéseket az őshonos erszényesek és természetes élőhelyeik megóvásáért - derült ki egy csaknem egy éve tartó hivatalos vizsgálat kedden közzétett összefoglaló jelentéséből.
Vágólapra másolva!

Az ausztrál parlament illetékes bizottságának megbízásából készült tanulmány szerint az ország legnépesebb államában évtizedek óta a mezőgazdasági célokat szolgáló fakivágás, a városfejlesztés, a bányászat és az erdőművelés a felelősek elsődlegesen a koalák élőhelyeinek feltöredezéséért és elpusztulásáért.

Az év elején véget ért elhúzódó bozóttűzszezon ugyancsak pusztító hatással volt az erszényesekre: az új-dél-walesi élőhelyeik csaknem negyede - az állam egyes részein 81 százaléka - odaveszett a lángokban.

- olvasható a 311 oldalas jelentésben.

A szóban forgó 42 javaslat között szerepel a koalák azonnali megszámlálása, az állatok megóvásának előtérbe helyezése a városfejlesztési tervek kidolgozásakor és az erszényesek védelmére irányuló erőfeszítések anyagi támogatásának növelése.

(MTI/Reuters)