Habár a Föld nagy részén élnek denevérek, egyik csoportjuk, a repülőkutyák csak az egzotikusabb országokban találhatók meg. Egy ilyen, meglehetősen termetes gyümölcsdenevért sikerült lefotózni a Fülöp-szigeteken.

Emlékeztek, amikor azt mondtam, hogy a Fülöp-szigeteken embernagyságú denevérek élnek? Nos, erről beszéltem." - kommentálta a fotót az egyik Twitter-felhasználó, AlexJoestar622. A repülő emlős képe villámgyorsan kezdett terjedni az interneten, többen szabályosan pánikba estek a gigantikus állattól.

A fotó azonban kissé csalóka: olyan szögből készítették, amelyből az állat jóval nagyobbnak látszik eredeti méreténél. Azért így sem beszélhetünk aprócska teremtményről:

egyes példányok szárnyfesztávolsága a másfél métert is elérheti.   

Forrás: sakundes/Reddit

Kérdéses, hogy a képen szereplő egyed milyen denevérfajba tartozik. A legtöbben úgy vélik, hogy egy óriás repülőkutyát (Pteropus vampyrus) sikerült lencsevégre kapni. Külsőre félelmetesnek tűnhet, de emberre ártalmatlan; nem vérszomjas vámpír, hanem békés gyümölcsevő, aminek természetes élőhelyét az emberi terjeszkedés folyamatosan pusztítja, így a veszélyeztetett fajok közé tartozik.