Egy cápa elől rántott el egy vízi deszkázó fiút egy szolgálaton kívüli rendőr

Cápatámadás, Florida, Cocoa Beach
Vágólapra másolva!
Kevesebb mint félméterre választotta el a cápát attól a fiútól, akit egy arra járó, szolgálaton kívüli rendőr rántott félre a végzetes támadás elől – írja a Fox News.
Vágólapra másolva!

A hajmeresztő eseményről videofelvétel is készült, amelyen azt láthatjuk, hogy a rendőr azonnal a fiú után ugrott, miután meglátta, hogy nem messze egy cápa uszonya emelkedik ki a vízből.

Adrian Kosicki, az éppen szabadnapos rendőr párjával sétált a floridai Cocoa Beach partján, amikor észre vette, hogy a cápa veszélyes közel van a fiúhoz.

A helyi rendőrség Facebook-oldalán megosztotta egy járókelő videóját is a hősies akcióról, amihez a következőket írták:

Az elmúlt hetekben két másik cápatámadásról is beszámoltunk, amelyek Ausztráliában történtek. Az első esetben Wooli Beach-en egy szörföző tinédzser volt az áldozat, a múlt heti esetnél Tasmania partjainál ragadott magával egy tízéves fiút egy halászhajóról a tengeri ragadozó. A cápatámadások a nyár közeledtével és

a fürdőzők számának emelkedésével is megszaporodnak, ilyenkor júliustól októberig a cápák is közelebb húzódnak a partokhoz.

Ebben az időszakban Brevard megyében - ahol Cocoa Beach is található - szokott lenni a második legtöbb cápatámadás Floridában.