Beazonosították a cápa faját, amely kedden megölt egy nőt Main állam partjainál. A parti őrség szerint bár ritkán fordul elő cápatámadás a környéken, ez nem jelenti azt, hogy nem is fog újra megtörténni.

Egy nagy fehér cápa támadt meg egy nőt kedden Maine állam partjainál, a Bailey-sziget közelében - írja az állami hatóságok bejelentése alapján az AP. A kutatók egy fogtöredék alapján azonosították az állatot.

Egy nagy fehér cápa (Carcharodon carcharias) támadt a 63 éves nőre Main partjainál. (A kép illusztráció.)Forrás: Terry Goss/Wikipedia

Julie Dimperio Holowachot egy szemtanú Bailey-sziget közelében látta úszni kedden, amikor az megsérült "egy cápatámadásnak tűnő" incidens során. A 63 éves nőt két kajakozó a partra segítette és a mentőt is hívták, ám végül a helyszínen halottnak nyilvánították.

Óvatosságra intik az úszókat

Egy cápaszakértő szerint korábban mindössze egyetlen provokálatlan cápatámadást dokumentáltak Maine-ben. A nagy fehér cápák egyáltalán nem gyakoriak errefelé, bár az elmúlt években többször is jelentették, hogy nagytestű halat észleltek a környező vizekben.

Patrick Kelihe, a helyi mentőcsapat munkatársa az AP-nek azt mondta, hogy bár ritkán fordul elő támadás, ez nem jelenti azt, hogy nem fog megismétlődni. Ezért arra kérik az úszókat és a hajósokat, hogy legyenek körültekintőek a Bailey-sziget környékén, és kerüljék a nagy tömegben együtt úszkáló halakat és a fókákat.