Csaknem félszáz delfin sodródott partra az amerikai Massachusetts államban, Cape Cod félsziget egy szakaszán; az életveszélybe került tengeri emlősöket állatvédők segítették vissza a vízbe.

A 45 delfin a hétvégén került szárazra a földnyúlvány The Gut nevű szakaszán, mentésükben az International Fund for Animal Welfare vezetésével önkéntesek tucatjai vettek részt. Az állatok egy része már túlhevült és megégett a napon, mire a szervezet tengeri emlősök megmentésével és kutatásával foglalkozó egysége a helyszínre érkezett.

Partra vetődött rövidszárnyú gömbölyűfejű-delfinek az Új-Zélandhoz tartozó Stewart-szigeten, a Mason-öbölben 2018. november 25-én (képünk illusztráció)Forrás: MTI/EPA/Új-zélandi természetvédelmi minisztérium/-

A segélyszervezet szerint a delfinek vasárnapra virradóra, az éjszakai árapálymozgás idején sodródhattak partra.

A strandon dolgozó félszáz önkéntes speciális hordágyakkal vitte vissza a tengerbe a delfineket, amelyeknek intravénás folyadékokat és vitaminokat is beadtak. A sekély vízben rekedt delfineket a tengerről, csónakokból segítették a mélyebb vizek felé úszni.

Az erőfeszítések ellenére két delfin életét nem sikerült megmenteni, őket végül elaltatták.Az állatvédő szervezet hétfőn ügyeletet tartott az érintett partszakaszon, hogy megakadályozza további állatok esetleges partra sodródását.