Rémisztő lény mászott ki az elpusztult pókból - videó

Vágólapra másolva!
Az Ausztráliában élő Brent Askwith meg akart szabadulni a házában tanyát vert póktól, ezért lefújta rovarölővel. Ami azonban ez után következett, arra még ő sem számított.
Vágólapra másolva!

Az elpusztult ízeltlábúból ugyanis egy hosszú, barnás színű féreg mászott elő. A videó megjelenése óta többen próbáltak beazonosítani a fajt, viszonylag kevés sikerrel.

Egyesek szerint a felvételen egy húrféreg látható, többen azonban vitatják a felvetést. Sokkal valószínűbb, hogy a lény a húrféregre kísértetiesen emlékeztető Mermithidae néven ismert család egyik képviselője.

Az ide tartozó 600 faj endoparazita, vagyis a gazdaállat testében élősködnek. Míg a Mermithidae fajok végleges gazdaszervezetei a pókok, addig a húrférgek rovarokban – főként tücskökben, csótányokban – élősködnek.

Részlet a videóból Forrás: Brent Askwith

A Mermithidae fajok petéiket a vízbe rakják, ezeket fogyasztják el a köztes gazdák, a rovarok. A kikelő lárva táplálkozik, majd szunnyadó állapotba kerül a köztes gazdában, egészen addig, míg egy pók el nem fogyasztja a fertőzött rovart. A végső gazdában a féreg újra aktívvá válik, és teljesen kifejlődik, akár 10 centiméteresre is megnőhet.

Ha kíváncsi a felkavaró videóra, lapozzon a következő oldalra!