Vágólapra másolva!
Éppen a Nemzetközi Űrállomásról videózta a sarki fényt az egyik orosz kozmonauta, Ivan Vagner, amikor öt rejtélyes fénypont jelent meg felvételen.
Vágólapra másolva!

„A videón a sarki fény mellett valami egészen más is feltűnik" – osztotta meg felfedezését Twitter-bejegyzésében Vagner. A különös jelenség a videó 9. és 12. másodperce között látható: 5 objektum fénylik fel egymástól azonos távolságra, majd pillanatokkal később ismét beleolvadnak a sötétségbe. A kozmonauta a videót elküldte az orosz űrügynökségnek, a Roszkoszmosznak, akik jelenleg is vizsgálják a felvételt.

Az űrkutatással és csillagászattal foglalkozó Space.com portál szerint azonban a filmen nagy valószínűséggel nem idegen űreszközök, hanem műholdak láthatóak, egészen pontosan a SpaceX Starlink flottája teszi tiszteletét a felvételen.

Vagner videója ugyanis augusztus 18-án készült, egy nappal az után, hogy az amerikai magáncég felbocsátotta legújabb szatellitjeit.

A mostanihoz nagyon hasonló fényjelenségeket észleltek áprilisban az űrállomás dolgozói, akkor kiderült, hogy korábban pályára állított Starlink műholdakat láttak az űrhajósok.