Gyanútlanul úszott a nő, amikor borzalmas dolog történt vele

sárga hajasmedúzával (Cyanea capillata)
Sárga hajasmedúza (Cyanea capillata)
Vágólapra másolva!
Egy Skócia partjainál úszó nő véletlenül súrolta egy óriási medúza tapogatóit. A csípésektől anafilaxiás sokkot kapott, és kis híján belehalt a találkozásba.
Vágólapra másolva!

Az 50 éves Libby Bligh Nairn közelében úszkált a tengerben, amikor balszerencséjére találkozott a világ legnagyobbnak tartott medúzájával, a sárga hajasmedúzával (Cyanea capillata), és hozzáért annak hosszú tapogatóihoz, írja a Mirror.

A csípéstől anafilaxiás sokkot kapott, és csak annak köszönheti az életét, hogy a vele lévő barátja gyorsan kórházba tudta vinni.

Sárga hajasmedúza (Cyanea capillata) Forrás: Wikimedia Common

A sárga hajasmedúza nem ritka Nagy-Britannia keleti partvidékén, de viszonylag ritkán okoz súlyos balesetet. A csalánozó harangjának átmérője meghaladhatja a 2 métert és tapogatófonalainak hossza a 36 métert.

Az északi vizekben élő példányok ennél jóval kisebbek, de nem kevésbé veszélyesek. Bár mérgük nem halálos, de az általa kiváltott allergiás reakció légzésbénulást okozhat, aminél csak a gyors orvosi segítség segíthet.

A szerencsétlenül járt nő elmondta, hogy ha pár percet késnek, megfullad. A nő életét végül megmentették, és 24 órás megfigyelés után hazaengedték.