Földönkívülinek látszó lény vetődött partra az Egyesült Államokban

Vágólapra másolva!
Egy különös, vörös masszának kinéző lény vetődött partra Washington államban. Az állat valószínűleg fejlábú lehetett, kérdés, milyen.
Vágólapra másolva!

A tetem nagyjából 1 méter hosszú, és egy horgász, Ron Newberry talált rá még augusztusban, a Puget-szoros környékén - írja a Live Science tudományos portál.

A reggeli órákban éppen apály volt, a víz visszahúzódott, így jól látható volt az algával borított köveknél elterült piros massza. A dagály után a hullámok visszamosták a lényt a vízbe, így a testet a szakértők nem tudták tüzetesebben megvizsgálni. Készültek viszont fotók róla, amiket a horgász a Facebook és Instagram oldalakra is feltöltött.

Forrás: Ron Newberry

A fotók hamar népszerűek lettek a közösségi médiában, pár nap alatt 21 000-en tekintették meg őket. A képekre kutatók – köztük a Washingtoni Egyetem, valamint a Nemzeti Óceán- és Légkörkutatási Hivatal munkatársai – is felfigyeltek.

A szakértők véleménye alapján a tetem valószínűleg egy hétkarú polipé (Haliphron atlanticus) lehet.

A fajról nagyon keveset tudni, populációik száma nem ismert. Hivatalosan nincsenek veszélyeztetettnek nyilvánítva. Annyit tudni róluk, hogy a tengerek mélyén élnek. Automatikus tengeralattjárók már készítettek felvételeket élő egyedekről Kalifornia és Hawaii partjai közelében.

Forrás: Ron Newberry

Nevükkel ellentétben a hétkarú polipoknak nem csupán hét karjuk van, létezik egy nyolcadik is, ami a hímeknél összetekert állapotban van.

A tetemből Newberry mintát vett, annak DNS-t a szakértők elemezni fogják, így talán többet megtudhatunk a rejtélyes állatról.