Egymást bíztatták a káromkodásra egy lincolnshire-i állatkertben élő papagájok. Az igazgató úgy döntött, hogy tekintettel a gyerekekre, szétköltözteti a madarakat a parkban - írja a News Sky.

A papagájok - Billy, Eric, Tyson, Jade és Elsie néven - augusztusban csatlakoztak a Lincolnshire Wildlife Center 200 szürke papagájból álló kolóniájához. De nem sokáig maradtak együtt, mert kiderült, hogy nem csak hogy káromkodnak, de egymást is bíztatják a csúnyabeszédre.

Azt megszoktuk, hogy a papagájok káromkodnak, de sosem volt egyszerre öt  - mondta Steve Nichols, az állatkert igazgatója.

Az igazgató elmondta, hogy senki sem panaszkodott a madarakra, de gyerekek miatt inkább különválasztották őket abban a reményben, hogy így fogékonyabbak lesznek a többi afrikai szürke papagáj természetes kommunikációjára. A szürke papagájok azóta az állatkert különböző pontjain élnek.

Ha egy papagáj azt mondja, hogy b...meg, az szórakoztatja az embereket. Mosolyt csal az arcokra a nehéz időkben.

Az állatkert lakója Chico papagáj is, aki szeptemberben került reflektorfényben, miután megtanult néhány popdalt, köztük Beyonce: If I Were A Boy című számát.