Kutyákat megszégyenítően intelligens ez a törpemalac - videóval

törpemalac
A házi kedvencként tartott törpemalacok nagyon intelligens állatok.
Vágólapra másolva!
Közismert, hogy a kutyák nagyon intelligens állatok, de az már kevésbé tudott, hogy a disznófélék magas intelligenciája a kutyákéval vetekszik, amint azt  Bokham, a házi kedvencként tartott törpemalac be is bizonyítja a cikkbe beágyazott videón.
Vágólapra másolva!

A kis intellgenciabajnok: Bokham, a törpemalac

Kevéssé ismert, hogy a disznófélék nagyon intelligens állatok, és bizonyos tulajdonságaikat tekintve a kisgyermekeket is felülmúló képességekkel rendelkeznek. A lentebb beágyazott videón egy nagyon okos, házi kedvencként tartott törpemalac látható, amint a gazdája kérésére leül, pacsit ad, meghajol, forog, akárcsak egy kutya.

Az igen fejlett kognitív képességgel rendelkező Bokham képes különbséget tenni a plüss kutya és a plüss malac közt, sőt még sok állattól, például a kutyától eltérően azt is megérti, hogy ha a gazdája rámutat valamire, akkor azt a tárgyat kéri, hogy hozza oda, míg társa, Somee, a kutya csak bámul a gazdira, és nem tudja megfejteni, hogy mit akar.

A házi kedvencként tartott törpemalacok nagyon intelligens állatok. Forrás: Pinterest/Irisfmaxwell

A törpemalac a kis barátjával ellentétben még a labirintusos feladatot is megoldotta,

méghozzá nagyon gyorsan. A meghívott etológus szerint, ha 3 perc alatt megoldja, az igen jó kognitív képességekre utal, de Bokham 2 percen belül, pontosan 1.8 perc alatt csinálta meg a feladatot, ami rendkívül fejlett kognitív képességet jelent.