Leállították a Johnson and Johnson-vakcina tesztelését

Johnson and Johnson, koronavírus, tesztelés, vakcina
(FILES) In this file photo taken on August 28, 2019 a sign on a building at the Johnson & Johnson campus shows their logo in Irvine, California. - Johnson & Johnson said October 12, 2020, it had temporarily halted its Covid-19 vaccine trial because one of its participants had become sick. (Photo by Mark RALSTON / AFP)
Vágólapra másolva!
A koronavírus elleni oltóanyag tesztelése a klinikai vizsgálatok utolsó fázisában tartott, amikor az egyik tesztalanynál egészségügyi problémák léptek fel. A teszteket felfüggesztették.
Vágólapra másolva!

A cég egyike azoknak, amelyek versengenek azért, hogy elsőként állítsanak elő védőoltást a betegség ellen.

A tesztelés jelenleg a három szakaszból álló klinikai próbák utolsó részében tart, amelynek során a vakcinát emberek ezreinek adták be, hogy vizsgálják hatékonyságát és biztonságos alkalmazását. A Johnson and Johnson a múlt hónapban azt közölte, hogy három kontinensen

hatvanezer embert kíván bevonni a kísérletek harmadik szakaszában.

Felfüggesztették a Johnson and Johnson-vakcina tesztelését Forrás: AFP/Mark Ralston

Hétfőn azonban egy közleményben azt írták, általában egy klinikai

teszt során előfordulnak betegségek, még súlyosak is,

és várható, hogy a nagyobb létszámban végzett kísérleteknél, nagy számban jelennek meg. Azt is megállapították, hogy különbség van abban, ha vizsgálati szinten jelentik be a kísérletek felfüggesztését, mint amikor egy egészségügyi hatóság rendeli el ugyanazt.

A cég hangsúlyozta, erősen elkötelezett a vakcina biztonságos használata iránt. Kiemelte továbbá, hogy a kísérletben részt vevő alany betegségét vizsgálják a vállalat orvosai, valamint a független ellenőrző testületek egészségügyi emberei.