Eltűnt Fungie, a világ legidősebb egyedül élő delfinje

Fungie, delfin
Adult bottlenose dolphin (Tursiops truncates) affectionately named Fungie who has lived for decades near the Dingle Peninsula, County Kerry, Munster, Republic of Ireland, Europe
Vágólapra másolva!
Eltűnt Fungie, Írország rekorder delfinje. A Guinness-rekordok könyve szerint a 400 kilós állat a világ legidősebb egyedül élő delfinje.
Vágólapra másolva!

Fungie, a palackorrú delfin 37 évvel ezelőtt hirtelen tűnt fel az Írország délnyugati partjainál lévő Dingle kikötőváros festői öblében. Bár a delfinek normál esetben csoportokban vándorolnak, Fungie szívesebben maradt az öbölben, ahol a turisták kedvencévé vált.

Fungie Forrás: robertharding via AFP/Michael Nolan/Michael Nolan

Egy hete azonban eltűnt. Halászok, búvárok és a hajótúrák szervezői intenzív kutatásba fogtak, de a legrosszabbtól tartanak.

Fungie nagyjából 45 éves lehet és a palackorrú delfinek általában 45-50 éves korukig élnek

- mondta el egy tengerbiológus az RTE ír televíziónak. Más szakértők szerint az is lehetséges, hogy Fungie-t más, az öbölben élő állatok zavarták, ezért ment el.

Fungie korábban is eltűnt néha, de mindig csak pár órára. Az állat gyakran kereste a kapcsolatot az emberekkel, jelenléte fellendítette a város turizmusát. A kikötőben még szobrot is emeltek neki - számolt be róla a BBC televízió.