Háromrétegű WC-papírból készült különbélyeget bocsát ki az osztrák posta a koronavírus-járvány alkalmából, karitatív célból.

A koronavírus elleni küzdelemre fordítják az értékesítési bevételt

A koronavírus-bélyegblokk formája és mérete megegyezik a kereskedelemben kapható szokásos toalettpapír egy lapjáéval, a széle is ugyanolyan szaggatott, mint a leszakított vécépapíré, az eladásából származó bevételt a járvány okozta nehézségek enyhítésére fordítják.

Forrás: MedicalNewsToday

Az újrahasznosított papírból gyártott, a távolságtartást népszerűsítő bélyegblokkot darabonként 2,75 euróért árusítják,

a bevételből azokat segítik, akiket a legjobban sújt a járvány

- közölte pénteken az Osztrák Posta. A szokatlan bélyegen egy kiselefánt látható, amely Ausztriában közkeletű szimbóluma a járványveszély miatt előírt egyméteres távolság megtartásnak.

Tíz bélyegblokk egymás mellett adja ki a védőtávot

A posta hangsúlyozza, hogy 10 bélyegblokk egymás mellé rakva teszi ki a távolságtartásban Ausztriában elvárt 1 métert, ami egy elefántbébi szokásos mérete is egyben. A különös ötlet már tavasszal felmerült,

mert a toalettpapír őrült felhalmozása a kezdődő járvány egyik szimbólumává vált,

annak idején azonban nem tudták megvalósítani a tervet, mert a felvásárlási láz miatt hiánycikké vált a WC-papír.

Bécs híres sétálóutcája, a Kärtner Straße. Ausztria rendhagyó módon hívja fel a figyelmet a pandémia jelentette fenyegetésreForrás: Wikimedia Commons

A rendhagyó bélyeg eladásából származó bevételt az osztrák köztévé jótékonysági programja, a Licht ins Dunkel által támogatott szervezetek, csoportok kapják. A 300 ezer darab "koronabélyeget" október 30-án kezdik árusítani.

(Forrás: MTI/dpa/APA)