A NASA egy nappal elhalasztotta a Crew Dragon amerikai űrhajó startját

asztonauták, Shannon Walker, Victor Glover, Mike Hopkins, Soichi Noguchi
A NASA asztronautái: Shannon Walker, Victor Glover, Mike Hopkins és a japán JAXA asztronautája Soichi Noguchi.
Vágólapra másolva!
A rossz időjárási körülmények miatt egy nappal elhalasztja a SpaceX űrkutatási magánvállalat Crew Dragon űrhajójának startját a Nemzetközi Űrállomáshoz (ISS) az amerikai űrhivatal, a NASA.
Vágólapra másolva!

James Bridenstine, a NASA igazgatója egy pénteki Twitter-üzenetben azt írta, hogy a Crew-1 indítását november 14-ről áttették 15-re. Az üzenetben nem volt szó arról, hogy az űrhajó mennyi idő alatt éri el az ISS-t.

A fedélzeten négy űrhajós - három amerikai, Michael Hopkins, Victor Glover és Shannon Walker, valamint a japán Szoicsi Nogucsi - tartózkodik majd.

A Nemzetközi Űrállomáson jelenleg Szergej Rizsikov és Szergej Kudj-Szvercskov orosz, illetve Kate Rubins amerikai asztronauta dolgozik.

A NASA asztronautái: Shannon Walker, Victor Glover, Mike Hopkins és a japán JAXA asztronautája Soichi Noguchi. Forrás:https://www.nasa.gov/press-release/nasa-updates-tv-coverage-for-first-crew-rotation-flight-on-us-commercial-spacecraft

Az Elon Musk üzletember SpaceX magánvállalata által kifejlesztett Crew Dragon űrkapszula idén májusban indult először az űrbe két amerikai veterán asztronautával, Robert Behnkennel és Douglas Hurley-vel. Az űreszköz automata üzemmódban egy nap alatt ért el a Nemzetközi Űrállomáshoz.
Ez volt az első alkalom az amerikai űrhajózás történetében, hogy a NASA magáncéggel együttműködve indított űrexpedíciót. Az űrsiklók "nyugdíjaztatása" óta, az elmúlt kilenc évben az amerikai asztronauták orosz űrhajókkal jutottak el az ISS-re.

(Forrás: MTI)