Szinte mindnyájunkkal előfordult már, ha másképpen még nem is, de egy rossz álom formájában, hogy nem tudunk bejutni az autónkba. Rossz belegondolni is, hogy eszközök, szakértelem és tapasztalat nélkül hogyan oldanánk meg az autózár nyitás problémáját. A válasz aránylag egyszerű: sehogyan. Szakember és speciális szaktudás kell a biztonságos kivitelezéshez, de nézzük meg közelebbről, hogy miféle helyzetről beszélünk!

Forrás: elements.envato.com

Mikor problémás az autózár nyitás?

Alapvetően több típusú gond lehet. A leggyakoribb és talán legkellemetlenebb, amikor bent marad a kulcs a kocsiban, és vele együtt minden dokumentum, személyes irat is. Ez nehéz ügy, de nem szabad kétségbeesni, hiszen minden helyzetben lehet találni megoldást. A Villám autónyitás csapata kifejezetten az ilyen helyzetek megoldása miatt jött létre, hozzájuk bátran lehet fordulni.

Azt ne várja senki, hogy egy profi, zárakra specializálódott cég telefonon lediktálja a teendőt, hiszen biztonsági okokból ez nem működhet így. Ha ez ilyen könnyen menne, akkor minden betörő ezt az utat választaná. Nagy eséllyel a helyszínre kell menni a szakembernek, vagy a kocsit kell a szervizbe vinni. Mindezt pedig, csak akkor igényeljük, ha bizonyítani is tudjuk, hogy az autó a miénk.

Sokan úgy gondolkodnak, hogy nem akarnak emiatt pénzt kiadni, ezért inkább saját maguk próbálják megoldani a dolgot. Ez azért sem ajánlatos, mert roppant speciális eszközök szükségesek a professzionális autózár nyitás megvalósításához, amelyeket nem kapni a sarki boltban. Másfelől további kiadásokba is keverhetjük magunkat, ha nem a megfelelő sorrendben történnek az autó szerelés lépései, más szóval több kárt okozhat egy hozzá nem értő kéz, mint hasznot. A kárpitozás megfelelő helyreállítása a zárnyitás után például egy nagy tapasztalatot és hozzáértést igénylő dolog szokott lenni.

Összességében elmondható, hogy ha a megfelelően képzett kezek nyúlnak a kocsi zárához, az egész folyamat nem tart tovább néhány percnél, de még a legkomplexebb helyzet is pár óra alatt megoldható. Azonban mindez csak akkor aktuális, ha nem a saját fejünk után próbáljuk kinyitni a kocsit, hanem professzionális csapathoz fordulunk segítségért.