Látványossággá vált egy polip egy angliai tengerparton

Vágólapra másolva!
Látványosságá vált egy polip egy angliai tengerparton. Curly már annyira népszerű, hogy külön megkérték az embereket, hagyják békében élni az állatot.
Vágólapra másolva!

Igazi látványosság vált egy északi polip, amely beköltözött egy angliai strandra. A látogatókat most felszólították, hogy ne zavarják az állatott - számol be az esetről a Mirror.

Az állatnak már neve is van: Curly, a Kraken.

A polip az Anglia keleti partján felvő Cleethorpes strandján talált otthonra. Azonban annyira felkeltette az emberek figyelmét, hogy most külön felkérték a látogatókat, maradjanak távol Curlytől.

– mondta a lapnak az egyik helyi szálloda vezetője, aki szerint igazi különlegesség, hogy egy ilyen állat él "a küszöbüknél". Mint mondta itt oxigéndús és táplálékban gazdag a víz, és ezt meg is akarják őrizni.

Szintén probléma, hogy

a polip igazi látványossággá vált,

és ezért gyakran kisebb tömegek verődnek össze, hogy lássák. Ez pedig nehezíti a koronvírus-járvány elleni védekezést is.

Az északi polip főleg az Atlanti-óceán északi részén él, mérete akár az ötven centimétert is elérheti. A lény képes gyorsan megváltoztatni a színét, ha veszélyben érzi magát, így olvad bele a környezetébe.