Titokzatos monolit jelent meg Romániában is, olyan, amilyet Utahban találtak

monolit
A Romániában felfedezett monolit kísértetiesen hasonlít a nem sokkal korábban Utah állam területén felfedezett objektumra
Vágólapra másolva!
A múlt héten titokzatos monolitot találtak Utahban. Most egy újabbat fedeztek fel Romániában, egy domb oldalában.
Vágólapra másolva!

Egy ókori rom közelében bukkant fel a romániai monolit

A furcsa, ezüstszínű, mintegy négy méter magas monolitot november 26-án, csütörtökön találták meg a Románia északkeleti részén fekvő Neamţ megyében, Piatra Neamţ város közelében a Doamnei-hegyen.

Az objektum csak néhány méterre található Petrodava ókori dák erődjének romjaitól

ami egy jól ismert régészeti nevezetesség, és Piatra Neamţ legrégebbi történelmi emlékműve, amelyet a rómaiak vélhetően még Traianus császár hadjárata idején elpusztítottak.

A Romániában felfedezett monolit kísértetiesen hasonlít a nem sokkal korábban Utah állam területén felfedezett objektumra Forrás: Newsflash/Stiri Piatra Neamt/Newsflash/Stiri Piatra Neamt/Newsflash

A monolit kísértetiesen hasonlít Utah állam híres vörös színű szikla sivatagjában nemrég felfedezett objektumhoz, ami világszerte nagy feltűnést keltett.

Ami a hasonló romániai monolitot illeti, a vizsgálat jelenleg még folyamatban van.

Rocsana Josanu kulturális és örökségvédelmi tisztviselő elmondta: „Elkezdtük vizsgálni a furcsa kinézetű monolitot. Az bizonyos, hogy nem állami tulajdonú tárgy, de még mindig nem tudjuk, hogy ki lehet a monolit tulajdonosa, amely egy régészeti lelőhely védett területén található. "

Hozzátette: „Mielőtt valamit oda telepítenének, engedélyre van szükségük intézményünktől, amelyet a Kulturális Minisztériumnak jóvá kell hagynia."

Egyelőre nincs ötlete a szakembereknek a tárgyak eredetéről

Úgy tűnik, hogy mindkét monolitot szándékosan állították fel, ám eredetük és céljuk mégis teljesen rejtélyes pillanatnyilag.

A utahi monolitot azonban meglehetősen hátborzongató módon, hirtelen és nyom nélkül eltávolították.

Az állami földgazdálkodási iroda a Facebookon tett nyilatkozatában ezt írta az esetről: „Hiteles jelentéseket kaptunk arról, hogy az illegálisan telepített szerkezetet, amelyet monolitnak neveznek, ismeretlenek eltávolították a földgazdálkodási hivatal (BLM) felügyelete alatt álló állami tulajdonú területről.

Az Utah állam területén felfedezett, és nemrég eltűnt objektum Forrás: Utah Bureau of Land Management

Hozzátette: „Nem a BLM távolította el a magántulajdonnak tekintett struktúrát. Nem vizsgáljuk a magántulajdonnal kapcsolatos bűncselekmény lehetőségét sem, amelyet a helyi seriff hivatala kezel.

- A monolitnak nevezett objektum nemzetközi és nemzeti figyelmet kapott"

– nyilatkozta a tisztviselő. Sokak számára kifejezetten földönkívülinek tűnik az objektum – főleg azoknak, akik látták a 2001: Űr Odüsszeiát -, amelyet John McCracken művészi alkotásához hasonlóan írtak le.

Romániában is tanácstalanok a hatóságok a hirtelen felbukkant titokzatos monolit eredetével kapcsolatban Forrás: Stiri Piatra Neamt/Newsflash

Nick Street, a utahi rendőrség közbiztonsági osztályának hadnagya a következőket nyilatkozta az esetről: „Ez nagyon furcsa. Noha vannak utak a közelben, de a sziklába vágáshoz szükséges anyagokat és a 12 lábnál (mintegy 4 méternél, a szerk.) magasabb fémet szakaszonként vontatni - feltétlenül érdekes egy lakott területtől távoli helyen."

(Forrás: Unilad)