Tigris támadt egy idős önkéntesre, aki súlyosan megsebesült a Tigrisvilág című sorozatból ismert Carole Baskin floridai állatkertjében - írta meg a BBC hírportálja. Ahogy a közleményől kiderül, miután benyúlt, hogy kinyissa az ajtót, a tigris "megragadta a karját és majdnem leszakította vállból".

A Big Cat Rescue állatkertjében a 69 éves Candy Crouser, a szervezet egyik önkéntese csütörtökön etetni készült Kimbát, a Guatemalából mentett hímet, közölte az állatvédő szervezet.

Crouser a szabályokkal ellentétben bedugta a kezét a rácsok közé. Az önkéntes, aki öt éve dolgozott a Big Cat Rescue-nak, az etetés előtt vette észre, hogy a "karám, ahová Kimbát zárták, messze esik a helytől, ahol általában etetni szokták".
Miután benyúlt, hogy kinyissa az ajtót, a tigris "megragadta a karját és majdnem leszakította vállból" – olvasható a közleményben, ami Candy vallomását is kiemeli, aki azt mondta, nem gondolkodott, amikor a reteszhez nyúlt.

A szabályokkal ellentétes, hogy bárki bedugja a kezét a rácsok közéForrás: AFP/Ho

A közelben állók egy övvel és jegeléssel igyekeztek megmenteni a nő karját, a mentő húsz perc alatt megérkezett, és kórházba vitte Candyt.
A nő mindvégig magánál volt, és azt kérte, hogy Kimbának ne essen baja az ő hibájából. A közlemény szerint három helyen tört el a karja és a válla is súlyosan megsérült.Óvatosságból a tigrist harminc napig karanténban tartják, de hozzátették, hogy "normálisan viselkedett, ahogy az élelem és a lehetőség a közelébe került".

A baleset aznap történt, amikor az amerikai képviselőház törvényt fogadott el, amely megtiltaná a nagymacskák magántulajdonban tartását és kölykeik nevelését.

A tampai központú Big Cat Rescue több mint ötven egzotikus állat, a tigriseken kívül oroszlánok, hiúzok, szerválok lakhelye.

(MTI)