Kétezer dollárt ajánlottak fel egy grizzly medve gyilkosának kézre kerítéséért

Grizzly, medve, Katmai National park, Katmai nemzeti park, Alaszka
A lelőtt nagyvadot szeptember elején találták meg Wyoming nyugati részén (illusztráció).
Vágólapra másolva!
Egy amerikai állatvédő szervezet kétezer dolláros nyomravezetői díjat ajánlott fel egy ismeretlen orvvadász felkutatásáért, aki még szeptemberben végzett illegálisan egy Grizzly medvével Wyoming államban -  számolt be a FOXNEWS.
Vágólapra másolva!

Az amerikai Hal- és Vadvédelmi Szolgálat (FWS) 2000 dollárt (580 ezer forint) ajánlott fel olyan információkért, amelyek segíthetnek egy grizzly medve Wyomingban történt illegális megölése ügyében.

A lelőtt nagyvadot szeptember elején találták meg Wyoming nyugati részén (illusztráció). Forrás: Biosphoto/Regis Cavignaux / Biosphoto/Regis Cavignaux

Az FWS szerint az államban különösen veszélyeztetettnek minősített grizzly tetemét 2020. szeptember 9-én fedezték fel a Wind Creek rezervátum vízelvezető területén. Az eset körülményeiről további részleteket egyelőre nem közöltek, de azt megjegyezték, hogy

az orvvadász tettéért minimum 25 ezer dolláros ( 7 250 000 forint) pénzbüntetésre, és akár fél év letöltendő börtönre számíthat.

Mint azt az FWS közleményében írják, az USA 48 államában szigorún tilos a különösen veszélyeztetett faj, azaz a grizzlyk vadászata. Megjegyezték azt is, hogy a megölésük csak rendkívüli esetekben, így például önvédelemből lehetséges, de a wyomingi esetnél ennek nyoma sem volt.