Egy amerikai állatvédő szervezet kétezer dolláros nyomravezetői díjat ajánlott fel egy ismeretlen orvvadász felkutatásáért, aki még szeptemberben végzett illegálisan egy Grizzly medvével Wyoming államban -  számolt be a FOXNEWS.

Az amerikai Hal- és Vadvédelmi Szolgálat (FWS)  2000 dollárt (580 ezer forint) ajánlott fel olyan információkért, amelyek segíthetnek egy grizzly medve Wyomingban történt illegális megölése ügyében. 

A lelőtt nagyvadot szeptember elején találták meg Wyoming nyugati részén (illusztráció).Forrás: Biosphoto/Regis Cavignaux / Biosphoto/Regis Cavignaux

 Az FWS szerint az államban különösen veszélyeztetettnek minősített grizzly tetemét 2020. szeptember 9-én fedezték fel a Wind Creek rezervátum vízelvezető területén. Az eset körülményeiről további részleteket egyelőre nem közöltek, de azt megjegyezték, hogy

az orvvadász tettéért minimum 25 ezer dolláros ( 7 250 000 forint) pénzbüntetésre, és akár fél év letöltendő börtönre számíthat.

Mint azt az FWS közleményében írják, az USA 48 államában szigorún tilos a különösen veszélyeztetett faj, azaz a grizzlyk vadászata. Megjegyezték azt is, hogy a megölésük csak rendkívüli esetekben, így például önvédelemből lehetséges, de a wyomingi esetnél ennek nyoma sem volt.