Beavatkozások, melyeket napfényszegény időszakban érdemes beiktatni

arc szépészeti beavatkozáspandemic Horizontal HEALTH AND BEAUTY SHOP BEAUTICIAN
Wearing gloves, Theresa Shangazhike, manager of the Spa Experience Wimbledon, gives her client, Lauren Shine a facial treatment in Wimbledon, south London on August 15, 2020, as beauty salons, spas and hairdressers relax the regulations to combat the coronavirus, now offering additional services, including front-of-face treatments. (Photo by Niklas HALLE'N / AFP)
Vágólapra másolva!
Az év egészében szeretnénk jól érezni magunkat a bőrünkben, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy boldogan, elégedetten nézzünk a tükörbe. Vannak olyan szépészeti beavatkozások, melyeket nem tudunk akármikor igénybe venni, mivel a napfénytől fokozottan védeni kell a bőrt a kezelés után. A téli időszak lehet a legideálisabb a bőrproblémák eltüntetésére, a napfényszegény időszakban számos kezelés nyújthat segítséget – mondja Dr. Parrák Zita, a New Beauty Orvosi Esztétika és Anti-aging Központ vezetője.
Vágólapra másolva!

Ilyenek azok az orvos-esztétikai kezelések, amelyek hatására valamilyen formában a bőrön sérülés jön létre, így sebgyógyulási folyamatot indítanak be, mely során a sejtek és szövetek regenerálódnak.

„A folyamat során számos sejt és szövet regenerálódik és megújul, aminek eredménye a fiatalosabb bőr. A kezelések hatására azonban addig, amíg ez a regeneratív folyamat lezajlik, csökken a bőr védekezőképessége a külső káros tényezőkkel szemben, így sokkal érzékenyebben reagál azokra. Ha nem gondoskodunk megfelelően a bőr fokozottabb védelméről, akkor a gyógyulás lassabban zajlik le, vagy például az UV hatására befoltosodik, hyperpigmentálódik" - mondja Dr. Parrák Zita, hangsúlyozva, hogy a szakemberek a napfényszegény időszakban javasolják egyes kezelések megkezdését.

Arckezelés Forrás: AFP/Niklas Halle'n

A korábbi bőrproblémák helytelen kezeléséből visszamaradhatnak sötétebb foltok, lehetnek az arcon nap okozta foltok, pigmentfoltok, melyek nagyon zavaróak tudnak lenni. Sokaknál a fiatalkori pattanások nyomai maradtak meg, vagy a nyár elteltével, korábban nem látott, sötétebb foltokkal találkozunk. Ezekre a problémákra segítséget nyújthatnak egyes orvos-esztétikai kezelések. „Téli időszakban kockázatmentesen végezhetünk lézeres, dermarolleres és retinolos kezeléseket, valamint a savas hámlasztásokat. A szépészeti beavatkozások tervezésénél érdemes utánanézni, hogy azok milyen módszerrel, milyen eljárással zajlanak, de a képzett szakemberek is segítenek a döntés meghozatalában" – teszi hozzá.

Télen tapasztalhatjuk, hogy arcunk folyamatosan veszített természetes ragyogásából, és egyre fakóbbá válik. Az arckezelések és a megfelelő orvos-esztétikai beavatkozás megtalálása mellett érdemes odafigyelni a megfelelő vitaminbevitelre és a hidratálásra is.

Forrás: New Beauty, purecom