Cumisüvegből táplálják a Nicaraguában született első fehér tigrist

fehér tigris
Nieves, a kis tigris. A fehér szín egy recesszív gén eredménye. Nieve anyja hordozza agéne, melyet apjától, egy fehér bengáli tigristől örökölt.
Vágólapra másolva!
Cumisüvegből táplálják a Nicaraguában született első fehér tigrist, mert anyja, egy cirkuszból öt éve kimentett állat, nem tudja szoptatni.
Vágólapra másolva!

Nieves (Hó), a kis bengáli tigris a múlt héten jött világra a masayai Nemzeti Állatkertben 954 gramm súllyal. Anyja helyett az állatkert igazgatójának felesége ad neki enni háromóránként.
Egész Közép-Amerikában ritka a fehér tigris, Nicaraguában első ízben született ilyen példány, bár a fővárostól, Managuától 20 kilométerre fekvő állatkertben már él két, 2019-ben Mexikóból kapott fehér tigris.

Nieves, a kis tigris. A fehér szín egy recesszív gén eredménye. Nieve anyja hordozza agéne, melyet apjától, egy fehér bengáli tigristől örökölt. Forrás: https://www.bbc.com/news/world-latin-america-55558782

Az újszülött szülei hagyományosak, sárga-fekete csíkosak, Nieves anyai nagyapjától örökölte a bunda fehér színét okozó géneket.

A kistigris légzési problémákkal és enyhe náthával született, ezért jelenleg gyógyszereket is kap.

A fehér tigrisek nem képeznek önálló fajt, és nem albínó állatok. Vadon élő példány nem ismert, állatkertekben néhány tucat fordul elő belőlük.

A fehér szín egy recesszív gén eredménye. Kizárólag fogságban tartott tenyésztő program keretében találhatók, ahol néha keresztezik őket, hogy fenntartsák ezt a szőrszínt. Azonban számos állatkertben tartott fehér tigrisnek egészségügyi problémái vannak - valószínűleg a szelektív beltenyésztés miatt - , úgymint látás problémák és deformitások.

(Forrás: MTI, https://www.bbc.com/news/world-latin-america-55558782)

Az alábbi videón a kis tigris látható, amint cumisüvegből etetik.