Krokodiltámadást élt túl egy ausztrál férfi az állat állkapcsát szétfeszítve.

A 44 éves férfi Queensland állam északi részén, a Cairns melletti Placid-tóban úszott csütörtök délben, amikor egy erős szorítást érzett a feje tetején. Hamar rádöbbent, hogy egy krokodil próbálja szétharapni a koponyáját. 

Az erős testalkatú, jó kondícióban lévő férfi minden erejét megfeszítve hátranyúlt a hüllő szájába és lefejtette fejéről az állat állkapcsát, amely végül bal kezének mutatóujján zárult össze - mondta el a médiának Paul Sweeney, a helyi mentőszolgálat tagja.

A mentős szerint a megtámadott és rémült férfinak sikerült kiúsznia a partra. Amikor a mentők rátaláltak, már meglepő nyugalommal fogadta őket.

Túlélte a férfi a ragadozó támadását - IllusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Th1nk

Paul Sweeney szerint a férfinak óriási szerencséje volt, mert ha a 1,5-2 méteresre becsült krokodil fogai a fő verőereket érték volna a nyakán, a támadás könnyen végzetes lehetett volna számára. 
A krokodiltámadás áldozatát könnyebb fej-, arc-, váll- és kézsérülésekkel szállították a cairnsi kórházba, ahol várhatóan hamar teljesen helyrejön. A férfi nyolc éve hetente háromszor úszik a tóban, amely a sósvízi krokodilok ismert élőhelye. A jelenlegi esős szezon a tenyészidőszak számukra, ilyenkor gyakrabban előfordulnak, és könnyen agresszívvá válhatnak.

A hatóságok eltávolítanak a tóból minden olyan krokodilt, amely veszélyt jelenthet az emberre.