Kiderült, valóban Mátyás király fia és unokája nyugszik a horvátoszági sírokban

A képen balról jobbra, Hunyadi János, Hunyadi Mátyás és Corvin János látható
Vágólapra másolva!
Közzétette a Hunyadiak archeogenetikai kutatásának új eredményeit a Magyarságkutató Intézek Facebook-oldalán. 
Vágólapra másolva!

Ahogy arról korábban beszámoltunk, új kutatásokba kezdett a Magyarságkutató Intézet, melynek célja, hogy megállapítsák a Hunyadi-család, így Mátyás király származását. Ennek kapcsán Horvátországban feltárták Corvin János és fia, Corvin Kristóf csontvázait, és DNS-mintát is vettek belőlük.

A Magyarságkutató Intézet Facebook-oldalán szombaton közölte, megvannak a DNS-vizsgálat eredményei. Mint írják, a lepoglavai pálos kolostor főoltára előtti sírból vett csontmintákból a sikeres DNS kinyerése után a Magyarságkutató Intézet szakértői meghatározták az egyénekre jellemző Y-STR DNS profilt, ami a két mintában megegyezik.

Ez az eredmény a történeti adatokat megerősítve azt jelenti, hogy a genetikai adatok is az apa-fiú leszármazást mutatják. Tehát minden adat azt bizonyítja, hogy a sírokban valóban Mátyás király természetes fia és unokája, Corvin János és Corvin Kristóf nyugszik.

Hozzátették, ezzel meghatározásra került az a DNS (genetikai) profil, amivel a Hunyadiak valamennyi felmenőjét és leszármazóját azonosítani tudják.