Egy ausztrál fogtechnikus készített művégtagot egy koalának. Triumph számára kényelmesnek tűnik az új végtag, de a készítője a jövőben azért tovább fogja tökéletesíteni.

Műlábat kapott egy koala Ausztráliában, a protézist egy fogorvos készítette az állat számára - számol be az esetről a The Straist Times.

A cikk szerint a Triumph névű állatot 2017-ben találták meg Új-Dél-Wales-ben: az anyja haldoklott, a kicsinek pedig az egyik lába helyén csak egy csonk volt. 

Triumph ezután egy Brisbane-től délre fekvő Lismore-i koala-központba került. Egy protézisek gyártásával foglalkozó amerikai cég többször is próbált az állat számára megfelelő művégtagot készíteni, de nem járt sikerrel. Azonban Triumph szerencséjére a története eljutott egy helyi fogtechnikushoz is, Jon Doulman pedig vállalta, hogy elkészíti a megfelelő művégtagot.

Tovább fogja tökéletesíteni

Hétfőn Triumph meg is kapta az új lábát.

A protézist egy tépőzáras hevederrel rögzítették az állat lábához, a rózsaszín műláb alsó részén pedig egy recés felületet alakítottak ki, ami segíti Triumphot a futásban és a fáramászásban. 

Doulman szerint a protézis láthatóan kényelmes a koala számára, de a jövőben tovább fogja azt tökéletesíteni.