Ígéretet tett a brazil elnök az éghajlatváltozás elleni küzdelem támogatására, és az amerikai elnököt levélben biztosította arról, hogy Brazíliában 2030-ig véget vetnek az illegális fakitermelésnek - jelentette a Folha de S. Paulo című lap helyi idő szerint szerdán.

Jair Bolsonaro az április 22-23. között tartandó virtuális klímacsúcstalálkozó előtt írt levelet Joe Biden amerikai elnöknek.

Brazíliában szerdán tettek közzé új tervet az Amazonas-medence védelmére.

A brazil kormány első alkalommal fogalmazott meg konkrét célkitűzést az amazóniai őserdőben folyó fakitermelés mértékének csökkentésére. 

Kiírtott erdő helyszíne az Amazonas esőerdejében Porto Velho város közelében szeptemberben.Forrás: https://www.bbc.com/news/world-latin-america-51425408

Az Observatorio do Clima nevű agytröszt szerint Bolsonaro hivatalba lépése óta 16 százalékkal emelkedett a letarolt területek nagysága.
Az amazóniai esőerdő a legnagyobb a világon. Létfontosságú a szén-dioxid elnyelésében, ezáltal lassítja a globális felmelegedést. Területének jelentős része Brazíliában található, ezért az országnak fontos szerepe van a klímavédelemben.

(Forrás: MTI)