Horrorisztikus: cápák falják fel a part felé sodródó óriási tetemet

tigriscápa
Vágólapra másolva!
Fokozott cápaveszély miatt helyeztek ki figyelmeztetéseket a hatóságok a hawaii Oahu sziget egyik strandján, miután az elmúlt napokban számos tigriscápát láttak lakmározni egy part felé sodródó bálnatetemből.
Vágólapra másolva!

A Hawaii News Now hírportál szerint a megcsonkított tetem végül kedden partra vetődött Waimanalo egyik strandján, de a figyelmeztető jelzések még szerdán is kint voltak a partszakaszon.

A helyszínre többi helyi lakos is kilátogatott, hogy szemügyre vegye a ritka látványt.
A hatóságok szerint amíg a tetemet nem távolítják el teljesen a partról, addig fokozott a cápaveszély a környező vizekben.

A Hawaii Egyetem munkatársa, Nicholas Hofmann szerint évente mindössze nagyjából 20 bálna- és delfintetem sodródik partra az Egyesült Államok csendes-óceáni partvonalán.

Hofmann és csapata mintát vett a bálna szilájából - a felső állkapocsból alá lógó szarulemezek csoportja, amely a táplálkozásban játszik szerepet -, hogy kiderítsék, miért pusztult el az állat.

A hawaii őslakosok általában terv szerint járnak el, amikor egy bálnatetem partra vetődik. A maradványokat begyűjtik és eltemetik.