Az előkelő 201-300. pozícióba rangsorolták a Pécsi Tudományegyetemet (PTE) a londoni központú, tekintélyes Times Higher Education (THE) legfrissebb, szerdán nyilvánosságra hozott nemzetközi rangsorában. A PTE hozzánk eljuttatott közleménye szerint a tudományos intézmény ezzel a helyezésével a legjobb magyar egyetem lett a 94 ország több mint 1000 egyetemét rangsoroló összevetésben.

Öt magyar egyetem is bekerült a Times Higher Education „Impact Ranking" elnevezésű rangsorába, és így egyike lett a 94 országból rangsorolt, 1115 legjobb intézménynek. A londoni székhelyű cég a 17, ENSZ által elfogadott fenntartható fejlődési cél mentén értékelte az intézményeket.

A Pécsi Tudományegyetem például a klinikai orvostudomány, valamint a közegészségügy területén ért el kimagasló eredményeketForrás: PTE/Csortos Szabolcs

 A Pécsi Tudományegyetem olyan egyetemekkel került egy kategóriába (201-300.), mint a francia Sorbonne, vagy az amerikai Massachusetts Egyetem, és olyan felsőoktatási intézményeket előzött meg többek között, mint a Pármai Egyetem vagy a Tokiói Tudományegyetem

– tájékoztatta a Pécsi Tudományegyetem szerkesztőségünket kedden.

A listára a magyar egyetemek közül, a Pécsi Tudományegyetem mellett felkerült a Debreceni Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem (egyaránt 301-400.), a Semmelweis (401-600.), az ELTE és a Széchenyi István Egyetem (egyaránt 601-800.) is.

Az élmezőnyt egyébként az angolszász intézmények uralják, hiszen az első ötbe három ausztrál, valamint egy-egy brit és kanadai egyetem került, az első a Manchesteri Egyetem lett.