95 éves a legendás ismeretterjesztő, Sir David Attenborough

Sir David Attenborough
Sir David Attenborough napjaink egyik legismertebb tudományos ismeretterjesztő személyisége
Vágólapra másolva!
Sir David Attenborough ma, május 8-án töltötte be a 95. életévét. A világhírű természettudós és dokumentumfilmes munkája előtti tisztelgésül a Spektrum a legendás ismeretterjesztő 95. születésnapjától júniusig minden hétvégén összesen 110 órányi lenyűgöző természetfilm válogatást vetít le,  Attenborough munkásságából.
Vágólapra másolva!

A Galápagos- szigetektől a borneói esőerdőkig

Az „Attenborough – Egy vadregényes élet" bemutatója a természettudós 95. születésnapján lesz, május 8-án. A film David Attenborough nem mindennapi életútját követi nyomon, kezdve az ősmaradványokra „vadászó" ifjútól a műsorvezetői karrierje kezdeti évein át egészen a számtalan újító és előremutató dokumentumfilm megalkotásáig, amelyek a többi közt a 3D és a 4K technológiák úttörő alkalmazásán keresztül megváltoztatták a természettudományos műsorokról alkotott képünket.

Sir David Attenborough napjaink egyik legismertebb tudományos ismeretterjesztő személyisége Forrás: Vanessa Berlowitz

A személyes hangvételű különkiadás végigkíséri Attenborough utazással töltött éveit a Galapágos-szigetektől a kanadai hegyekig. A film eddig soha nem látott módon mutatja be David Attenborough-t, a tudós embert, aki azon túl, hogy kimagasló tudású, egyben végtelenül jó humorú személyiség is.

Hogyan alakította a kontinensek egyedi földrajza az életet?

A születésnapi Attenborough-hétvége további filmjei közt szerepel az „Attenborough csodálatos világa". A filmes a 80-as éveiben hétéves földkörüli útra indult, a tudományos ismeretterjesztő filmbe sűríti a Nagy-korallzátonytól a borneói őserdőkig szerzett élményeit. A Spektrum ezen a hétvégén levetíti a teljes „Hét világ – egy bolygó" világhírű sorozatot is.

A kontinensek egyedi földrajza hogyan alakította az életet?

Megdöbbentően új állati viselkedéseket tár elénk a sorozat minden epizódja

Afrikától az Antarktisz fagyos vizeiig. Május 15-től is maradnak a természetfilmek a Spektrum műsorán. Június végéig minden hétvégén reggel 9 órakor kezdődnek azok a természetfilmek, amelyek egy-egy vadregényes utazásra és a vadon megismerésére csábítják a nézőket.

(Forrás: Spektrum)