Vadvédelmi szakemberek segítettek egy leopárdkölyöknek, hogy újra az anyjával lehessen.

Vadvédelmi szakemberek segítettek újra összehozni egy leopárdkölyköt az anyjával az India északkeleti részén fekvő Assam tartományban, a közvetelenül egy nemzeti park mellett fekvő Natun Gaon településen - írja a BBC.

A leopárdkölyökre a helyiek találtak rá a sírása alapján egy árokban, ahonnan nem tudott kijönni. A falusiak megmentették az állatot, amely ugyan kissé ki volt száradva, de nem esett baja.

Eljött érte az anyja

A helyiek ezután értesítették a vadvédelmi szolgálatot, és azt kérték a tisztviselőktől, hogy állítsanak csapdát az anyaállatnak, mert attól tartottak, hogy visszatér a kicsinyéért. 

A vadőrök azonban meggyőzték a helyieket, hogy "nem szabad ilyen módon beavatkozniuk", és a kölyköt végül egy kartondobozban helyezték ki oda, ahol megtalálták. A doboz csak egy szalaggal volt lezárva, ami megakadályozta, hogy a kölyök kiszabaduljon, viszont az anyaállat könnyedén ki tudta nyitni.

A doboz köré kamerákat szereltek fel, ami látható volt, hogy éjszaka meg is érkezett az anya és magához vette a kölyköt. 

A cikkben emlékeztetnek, hogy Indiában több mint 12 ezer leopárd él, a természetes élőhelyeik zsugorodásával pedig az állatok egyre gyakrabban tűnnek fel az erdők közelében lévő településeken.