Pécsi szemészprofesszorról neveztek el díjat az Egyesült Államokban

Dr. Kuhn Ferenc
Dr. Kuhn Ferenc professzor
Vágólapra másolva!
A díjjal, amely a társaság legmagasabb elismerése, a szemészeti traumatológia elméleti és gyakorlati fejlődését elősegítőket tüntetik ki a jövőben, tájékoztatta a Pécsi Tudományegyetem szerkesztőségünket. Az ASOT honlapján foglaltak szerint Kuhn Ferenc professzor tevékenysége egyúttal inspiráció is volt a 2020-ban formálódott szervezet alapításához.
Vágólapra másolva!

Dr. Kuhn Ferenc professzor, a PTE Klinikai Központ Szemészeti Klinikájának vendégprofesszorának munkájának elismeréseként "Kuhn Award"-ot alapított az American Society of Ophthalmic Trauma (ASOT).

Az ASOT honlapján összefoglaltak alapján a díjat minden évben a szemészeti traumatológia területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó egyén kaphatja meg.

Ez a Társaság legmagasabb díja, amelyben azok részesülhetnek, akik elősegítik a szemészeti traumatológia tudását, kutatását és megértését. A díjat Ph.D. Kuhn Ferenc, a modern szemészeti traumatológia területének atyja és az ASOT megalapításának ihletője kapta. Hozzáteszi, hogy r. Kuhn Ferenc professzor tevékenysége egyúttal inspiráció is volt a 2020-ban formálódott szervezet alapításához.

Dr. Kuhn Ferenc professzor Forrás: PTE/Tomislav Silovinac

– nyilatkozta a hír kapcsán dr. Csutak Adrienne egyetemi docens, intézetigazgató. – A professzor a járványhelyzet dacára számos ízben kereste fel a klinikát, újabb és újabb műtéti technikákat tanítva, ezeknek köszönhetően pedig tovább bővült a klinika műtéti palettája.

Dr. Kuhn Ferencet a Pécsi Szemészeti Klinika igazgatója a Magyar Szemorvostársaság tiszteletbeli tagjának terjesztette fel.