Halhatatlan gépek lehetnek az idegenek a híres tudós szerint

sci-fi alien ufo idegen
Idegen űrhajók illusztrációja
Vágólapra másolva!
Nem élőlényekként, sokkal inkább egyfajta gépekként kell gondolnunk az idegenekre – írja a Guardian magazinban megjelent véleménycikkében a földönkívüli intelligens élet nyomait kereső SETI-program vezető tudósa.
Vágólapra másolva!

Seth Shostak szerint, ha egyszer idegenek látogatnak a Földre, azok egészen máshogy fognak kinézni, mint amilyennek elképzeljük őket. Nem lesznek egyetlen általunk ismert organizmushoz sem hasonlíthatók.

– vázolta sokat sejtetően Shostak, aki szerint a földönkívüliekre inkább egyfajta mesterséges intelligenciaként kell tekinteni.

Nem élőlényekként, sokkal inkább egyfajta gépekként kell gondolnunk az idegenekre Forrás: Science Photo Library/Victor Habbick Visions

A tudós hozzátette, habár az idegenek sokkal fejlettebbek lehetnek nálunk, a fizika törvényeit ők sem írhatják át; ha találnak módot a gyorsabb utazásra, iszonyatosan nagy energiát kell felhasználniuk, és még így is viszonylag lassan fognak haladni. Mivel azonban gépekről beszélünk, nem kell aggódniuk amiatt, hogy célba érés előtt meghalnának, tette hozzá Shostak.

– mondta Shostak.