Megtalálták a fogyás biztos módját, de nem lesz benne sok köszönet

Sokan kínzóeszközhöz hasonlítják a találmányt
Vágólapra másolva!
A fejlesztői által a világ első fogyókúrás eszközének nevezett találmány az állkapcsok összezárásával akadályozza meg a szilárd táplálék bevitelét, folyékony étrendre kényszerítve a szerkezet viselőjét. Az ötlet természetesen nem nyerte el az emberek tetszését, sokan egyenesen középkori kínzóeszközhöz hasonlítják az új-zélandi Otagói Egyetem kutatóinak "innovációját" - írja az IFL Science tudományos portál.
Vágólapra másolva!

A DentalSlim Diet Control nevű eszköz tulajdonképpen két mágnesből áll, amiket az alsó és felső első nagyőrlőfogakra kell húzni. Ezek megakadályozzák, hogy a fogyókúrázó két milliméternél szélesebbre nyissa a száját, így kizárólag folyadékot tud bevinni a szervezetébe. Vészhelyzet esetén a mágneseket gyorsan el lehet távolítani a fogakról.

A szerkezettel folytatott kísérletről még tanulmány is született: hét túlsúlyos személy próbálta ki az eszközt; két hétig tartó viselés után átlagosan 6,36 kilót fogytak az önkéntesek.

- reklámozta ötletét Paul Brunton, az Otagói Egyetem egészségügyi részlegének munkatársa, a British Dental Journal című szakfolyóiratban megjelent publikáció vezető szerzője.

Sokan kínzóeszközhöz hasonlítják a találmányt Forrás: University of Otago

A fogyókúrás találmány azonban várhatóan nem fog nagy sikert aratni a piacon.

- jegyezte meg egy Twitter-felhasználó. Véleményét rengetegen osztják.

A fejlesztők természetesen reagáltak a kritikákra.

- olvasható a kutatók közleményében.

A magyarázkodás valószínűleg nem fogja túlzottan növelni a szerkezet népszerűségét.

(IFL Science)