Koronavírus elleni oltást kaptak az oaklandi állatkert lakói

Állatokat oltottak koronavírus ellen az Oaklnad-i állatkertben.
Vágólapra másolva!
A San Francisco-i öbölben található állatkert, kísérleti vakcinával oltja be a nagymacskáit, medvéit és görényeit a koronavírus ellen. A dózisokat a Zoetis állatgyógyászati gyógyszergyár adományozta és fejlesztette ki New Jersey-ben - áll az apnews.com cikkében.
Vágólapra másolva!

Alex Herman, az állatkert állat-egészségügyi szolgálatának alelnöke elmondta, hogy egyik állat sem kapta meg a vírust, de szerették volna megelőzni a bajt.

A tigrisek, fekete és grizzly medvék, hegyi oroszlánok és görények kapták meg elsőként a két adagot.

Következnek a főemlősök és a sertések. Sajtóközleményében elmondta, hogy az állatkert korlátozásokat alkalmazott a távolságtartás betartása érdekében és a személyzet is védőfelszerelést viselt a fogékony fajok védelme érdekében.

- mondta.

A Zoetis egyébként több mint 11 000 adagot adományoz közel 70 állatkertnek,

valamint 27 államban található tucatnál is több télikertnek, tudományos intézménynek és kormányzati szervezetnek - áll a sajtóközleményükben.

A San Diegó-i Állatkert januárban kezdte meg a főemlősök oltását, miután a Safari Parkban egy csapat gorilla között kitört a fertőzés. A majmok DNS-e 98%-ban azonos az emberrel, és különösen fogékonyak a vírusra, akárcsak a macskafélék.