Országos kampány indul Brazíliában a gyerekkori elhízás ellen

elhízás
Fogyással elkerülhető a cukorbetegség későbbi kialakulása
Vágólapra másolva!
Országos oktatókampány indul Brazíliában a gyerekkori elhízás ellen - tette közzé weboldalán az ország egészségügyi minisztériuma.
Vágólapra másolva!

A kampány keretében népszerűsítik a gyerekek és a serdülők körében az egészséges étkezési szokásokat és a testmozgást.

A természetes ételek fogyasztását növelni, a többszörösen feldolgozott termékek bevitelét csökkenteni akarják Marcelo Queiroga miniszter szavai szerint, amelyek az ünnepélyes kampányindítón hangzottak el.

Nagy hangsúlyt fektetnek az egészséges étkezésen kívül a testmozgásra - a játékra, a szabadidős tevékenységekre és sportra - az élet első éveiben, és felhívják a figyelmet arra, hogy milyen sok időt töltenek a gyerekek és a tizenévesek a képernyő előtt.

A kampány keretében népszerűsítik a gyerekek és a serdülők körében az egészséges étkezési szokásokat és a testmozgást Forrás: Imaginechina/Zhang tao zz - Imaginechina/Zhang Tao Zz

A kampány részeként ösztönzést kapnak azok a városok, amelyekben a tíz év alattiak több mint 15 százaléka volt túlsúlyos 2019-ben. A városoknak elő kell segíteniük az egészséges étkezést és a mozgást, valamint olyan kezdeményezéseket kell indítaniuk, amelyekkel figyelemmel kísérhetik a gyerekek táplálkozását.

Az öt év alatti brazil gyerekek hét százaléka túlsúlyos, 5 százaléka elhízott, a serdülők 31,9 százaléka túlsúlyos, 12 százaléka elhízott a minisztériumi adatok szerint.