Innováció miatt kapott rangos európai díjat a Pécsi Tudományegyetem

pte
A PTE az első magyar egyetem, mely e rangos nemzetközi díjban részesülhet
Vágólapra másolva!
A Pécsi Tudományegyetem (PTE) nyerte el idén a Nemzetköziesítési Kiválósági Díjat (Award for Excellence in Internationalisation 2021) a PTE Nemzetközi Igazgatóság által kifejlesztett és menedzselt online rövid ciklusú programokra, tájékoztatta az egyetem szerkesztőségünket. A díjat a világ egyik legnagyobb szervezete ítélte oda, amely a felsőoktatás nemzetköziesítésével foglalkozik. A PTE az első magyar egyetem, mely e rangos nemzetközi díjban részesülhet.
Vágólapra másolva!

A vírushelyzetre reagálva a Pécsi Tudományegyetem Nemzetközi Igazgatóság Study Abroad és Nyári Egyetem Irodája 2020 tavaszától nagyszámú nemzetközi virtuális programot valósított meg a külföldi partneregyetemek és a PTE hallgatói számára.

A programok között online nyári és téli egyetemek, workshopok, tréningek, amerikai és olasz egyetemekkel kifejlesztett közös online kurzusok, valamint virtuális szakmai gyakorlati program is található.

Ahogy arról a Pécsi Tudományegyetem tájékoztatott, a virtuális programokra európai, ázsiai, amerikai, afrikai hallgatók, összesen 40 ország 70 egyeteméről kapcsolódtak be. A programok akadémiai részét a Bölcsészet- és Társadalomtudományi, az Állam- és Jogtudományi, valamint a Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar biztosította.

A European Association for International Educators (EAIE) szervezetnek 2500 tagja van a világ 70 országában.

A PTE az első magyar egyetem, mely e rangos nemzetközi díjban részesülhet Forrás: Csortos Szabolcs/Pécsi Tudományegyetem

A szervezet minden évben díjjal jutalmaz egy európai egyetemet, mely olyan kiemelkedő, innovatív eredményt ér el a nemzetköziesítési tevékenységek terén, amely jó gyakorlatként példával szolgálhat más felsőoktatási intézmények számára.

Az indoklásában így fogalmazott a díjat adó szervezet:

Az ünnepélyes díjátadóra a nemzetközi szervezet online konferenciáján, 2021. október 1-jén kerül majd sor.