Ön szerint hány kilós lehet Alaszka legkövérebb mackója?

barnamedve
Otis, a világ legkövérebb barnamedvéje
Vágólapra másolva!
Egy Otis nevű barnamedvét választottak idén Alaszka legkövérebb mackójának. Az online látogatók és a medverajongók webkamerákon figyelhették a mackókat, megnézhették az előtte-utána fotókat, mielőtt leadták volna voksukat. A Katmai mackói több mint 450 kilogrammosra is megnőhetnek a nyári habzsolás alatt, a téli álom idején azonban testtömegük harmadát is elveszthetik.
Vágólapra másolva!

Az alaszkai Katmai Nemzeti Park közzétette a Kövér Medve Hetében zajló szavazás eredményét. Az ünnepi héten a rezervátum dolgozói kiválasztanak 12 állatot, fotókat tesznek közzé róluk. Idén múlt szerdától egy héten át, több mint 793 ezer szavazat érkezett a világ minden tájáról. Az online látogatók és a medverajongók webkamerákon figyelhették a mackókat, megnézhették az előtte-utána fotókat, mielőtt leadták volna voksukat.

– tájékoztatott a Katmai Nemzeti Park. – A Katmai mackói több mint 450 kilogrammosra is megnőhetnek a nyári habzsolás alatt, a téli álom idején azonban testtömegük harmadát is elveszthetik.

Otis, a világ legkövérebb barnamedvéje Forrás: Katmai Nemzeti Park

Nyáron és ősszel leginkább a Brooks folyónál gyűlnek össze, hogy a vízben az áramlattal szemben, a szaporodási helyük felé úszó lazacokat megfogják. A vadászatukat webkamerán is lehet követni.

– mondták a vadőrök a dpa-nak. – Eleinte nagyon sovány volt, de kitűnő lazacfogó képességei révén gyorsan meghízott, többször is győzött a szavazáson.

Az első medveversenyt 2014-ben tartották, azt is ő nyerte. Akkoriban a szavazás egyetlen napig tartott, azóta hétnapossá bővítették.

A hegyeket, tavakat, patakokat és tengerpartot is magába foglaló hatalmas nemzeti park arról híres, hogy itt élnek a legsűrűbben a barnamedvék.

Évente megrendezett eseményük, a Kövér Medve Hete vidáman és ötletesen ismerteti meg az emberekkel a távolból a sarkvidéki területen élő több mint kétezer barnamedve élőhelyét és az őket körülvevő ökoszisztémát.

(MTI/dpa)