Minden, amit tudni érdemes a lézeres szőrtelenítésről

A legnépszerűbb esztétikai beavatkozások lézeres szőrtelenítés
Vágólapra másolva!
A lézeres szőrtelenítés ma a legkorszerűbb és legmegbízhatóbb eljárás, ami látványos és rendkívül hosszú távú megoldást kínál: nem csoda, hogy világszerte hódít, és évről évre egyre népszerűbb a nők körében. Vannak, akik azért nem vállalkoznak a beavatkozásra, mert nem hisznek a tartósságában, mások a lézer okozta esetleges fájdalomtól félnek. Dr. Parrák Zita orvos-esztétikai specialista segít eloszlatni a legnagyobb tévhiteket, miközben mindent elárul a módszerről.
Vágólapra másolva!

A hagyományos szőrtelenítési módszerek, mint például a borotva, a gyanta, illetve az epilátor nem nyújtanak igazán hosszú távú megoldást, így ha sima bőrt szeretnénk, rendszeresen el kell végezni a szőrtelenítést. Ha a lézeres szőrtelenítést választjuk, ettől a problémától megszabadulhatunk, ugyanis jelenleg ez a módszer képes a legtovább késleltetni a szőrszálak újbóli felbukkanását. Egyeseknél bizonyos területeken akár valóban végleges megoldást jelenthet a kezelés, a legtöbb esetben pedig tartós, évekig tartó hatásra lehet számítani.

„A végleges szőrtelenítés a bőr mélyén, a szőrtüszőben lévő, szőrnövésért felelős mátrixsejtet iktatja ki. A szőrszál kihullik, és nem termelődik a helyén újabb, de mivel a szőrszálak a növekedés különböző fázisaiban vannak, több kezelésre lesz szükség a tökéletes eredményhez. Hat-nyolc alkalom után véglegesen megszabadulhatnak a nem kívánt szőrzet 80-90%-ától, nagyjából ennyi ideig tart, mire minden működő szőrtüszőre sor kerül" - mondja Dr. Parrák Zita, majd hozzáteszi, hogy a lézeres módszernek hála a szőrszálak növekedési sebessége és a vastagsága is csökken, így a kezelések közt is tapasztalható már a pozitív változás.

Lézeres szőrtelenítés Forrás: Shutterstock

Kiknek javasolt a lézeres módszert választani?

A módszer lényegében mindenkin és testszerte kiválóan alkalmazható, a leggyakoribb szőrtelenített testrészek a láb, a hónalj, a bikinivonal, a kar és a hát. „A lézeres szőrtelenítő kezelés minden bőrtípusnál elvégezhető, de azoknál a leghatásosabb, akik világos bőrrel és sötét színű szőrrel rendelkeznek – minél nagyobb ez a kontraszt, annál látványosabb lesz az eredmény" – teszi hozzá a szakember.

A tévhitekkel ellentétben a lézeres kezelés nem okoz fájdalmat, és mellékhatása sincs. Bizonyos esetekben előfordulhat bőrirritáció, mint kipirosodás, viszketés vagy enyhe duzzanat, de ez pár órával a kezelés után nyomtalanul eltűnik. „Fontos megjegyezni, hogy a lézeres szőrtelenítés után a bőr mindig extrán érzékeny a napfényre, ezért fontos, hogy a kezelés előtti és utáni hetekben is megfelelő védelmet kapjon a felület, és ha tehetjük, inkább kerüljük el a közvetlen napfényt. Az őszi időszakban is javasolt minimum 30 faktoros krémet használni azokon a kezelt bőrfelületeken, melyeket nem takar ruha" – mondja a New Beauty Orvosi Esztétika és Anti-aging Központ vezetője.

Forrás: New Beauty, purecom