Az európaiak sürgős intézkedéseket akarnak az éghajlatváltozással kapcsolatban, de továbbra is elkötelezett húsevők, és megkérdőjelezik a politikai javaslatokat, mint például az új benzines járművek eladásának betiltását 2030 után, egy új a YouGov–Cambridge Centre for Public Opinion Research közvélemény-kutató központ új közvélemény-kutatása szerint, ami hét európai országban vizsgálta a környezeti hozáállást.

Az európaiak sürgős intézkedéseket akarnak az éghajlatváltozással kapcsolatban, de továbbra is elkötelezett húsevők, és megkérdőjelezik a politikai javaslatokat, mint például az új benzines járművek eladásának betiltását 2030 után, egy új a YouGov–Cambridge Centre for Public Opinion Research közvélemény-kutató központ új közvélemény-kutatása szerint.

Az eredmények azt is találták, hogy bár az Egyesült Királyság arra készül, hogy házigazdája lesz döntő fontosságú klíma tárgyalásoknak Glasgowban a jövő hónapban, a brit felnőttek alig egyharmada vette észre, hogy az esemény zajlik. A múlt héten vezetett közvélemény kutatás szerint eddig a brit felnőtteknek csak 31%-a olvasott, vagy hallott sokat a klímacsúcs konferenciáról, 63 % vagy „nem nagyon sokat, vagy „egyáltalán semmit" választ adott. Ezek a számok alig változtak két hónap alatt. Más populációk még kisebb hatást mutattak, mint például 17 % kontra 75 % Franciaországban, 9% kontra 84 % Svédországban, 7% kontra 83 % Németországban.

Bár közvélemény kutatás azt mutatja hogy míg a vizsgálatban résztvevők lehet, hogy nem követik a klímacsúcs találkozót, egy jelentős többség, 9.000 ember, szerte az Egyesült Királyságban, Németországban, Franciaországban, Dániában, Svédországban, Spanyolországban és Olaszországban a tárgyalások céljai közül sokat támogatnak, legalábbis elvileg.

„Ahogy a klímaváltozás hatásai kezdenek mindenütt érezhetővé válni, a klíma csúcstalálkozót életbevágó csúcsalálkozónak kellene tekinteni, ahol a világnak azonnali és jelentőségteljes klíma intézkedést kell tennie. De rossz hír az, hogy a legtöbb ember mégis alig vette észre, hogy a világ vezetők akik a szükséges intézkedéseket valóban meg tudják tenni, a saját hazájukban lesznek." – mondta Dr. Emily Schuckburgh, a Cambridge Zero igazgatója.

Nullára kell csökkenteni az üvegházgázok kibocsátását.Forrás: WWF

Dr Joel Rogers de Waal a YouGov igazgatója azt mondta: „A jó hír a klímacsúcsnak az, hogy minden vizsgált országban, a túlnyomó többség részt vesz a programban, legalábbis elvileg. Minden nemzeti mintában a legtöbben egyetértettek, hogy a klímaváltozás egy valódi jelenség és egy jelentős aggodalom, és elutasították, hogy a klímaváltozás komolysága eltúlzott."

Azonban, amikor az életstílus változtatásáról van szó, a résztvevők kevésbé voltak lelkesek. A kevesebb húsevés környezetre gyakorolt egyértelmű pozitív hatásai ellenére, minden hetedik országban a többség minden héten számtalanszor eszik húst.

A környezeti intézkedésekhez való hozzáállás vegyes. Majdnem minden országban a nagy arányban támogatja a kormány megújuló energiába való befektetését, mint például a napenergia, szélenergia és árapály energia. Nagy-Britanniában 88, Németországban 52, Dániában 65, Svédországban 47, Spanyolországban 74 és Olaszországban 69 százalék támogatja. Csak Franciaország volt kívülálló ezt illetően, ahol csak 24 % véli így.

De más területeken, a köztámogatás képlékeny és variábilis, mint például a benzinnel és dízellel működő autók és teherautók eladásának a betiltása, vagy a gyakori repülési adó.

(Forrás: University of Cambridge)