Az európaiak klíma intézkedéseket akarnak, de életstílust változtatni nem

klímaváltozás, üvegházgázok
Nullára kell csökkenteni az üvegházgázok kibocsátását.
Vágólapra másolva!
Az európaiak sürgős intézkedéseket akarnak az éghajlatváltozással kapcsolatban, de továbbra is elkötelezett húsevők, és megkérdőjelezik a politikai javaslatokat, mint például az új benzines járművek eladásának betiltását 2030 után, egy új a YouGov–Cambridge Centre for Public Opinion Research közvélemény-kutató központ új közvélemény-kutatása szerint, ami hét európai országban vizsgálta a környezeti hozáállást.
Vágólapra másolva!

Az európaiak sürgős intézkedéseket akarnak az éghajlatváltozással kapcsolatban, de továbbra is elkötelezett húsevők, és megkérdőjelezik a politikai javaslatokat, mint például az új benzines járművek eladásának betiltását 2030 után, egy új a YouGov–Cambridge Centre for Public Opinion Research közvélemény-kutató központ új közvélemény-kutatása szerint.

Az eredmények azt is találták, hogy bár az Egyesült Királyság arra készül, hogy házigazdája lesz döntő fontosságú klíma tárgyalásoknak Glasgowban a jövő hónapban, a brit felnőttek alig egyharmada vette észre, hogy az esemény zajlik.

A múlt héten vezetett közvélemény kutatás szerint eddig a brit felnőtteknek csak 31%-a olvasott, vagy hallott sokat a klímacsúcs konferenciáról, 63 % vagy „nem nagyon sokat, vagy „egyáltalán semmit" választ adott. Ezek a számok alig változtak két hónap alatt. Más populációk még kisebb hatást mutattak, mint például 17 % kontra 75 % Franciaországban, 9% kontra 84 % Svédországban, 7% kontra 83 % Németországban.

Bár közvélemény kutatás azt mutatja hogy míg a vizsgálatban résztvevők lehet, hogy nem követik a klímacsúcs találkozót, egy jelentős többség, 9.000 ember, szerte az Egyesült Királyságban, Németországban, Franciaországban, Dániában, Svédországban, Spanyolországban és Olaszországban a tárgyalások céljai közül sokat támogatnak, legalábbis elvileg.

„Ahogy a klímaváltozás hatásai kezdenek mindenütt érezhetővé válni, a klíma csúcstalálkozót életbevágó csúcsalálkozónak kellene tekinteni, ahol a világnak azonnali és jelentőségteljes klíma intézkedést kell tennie. De rossz hír az, hogy a legtöbb ember mégis alig vette észre, hogy a világ vezetők akik a szükséges intézkedéseket valóban meg tudják tenni, a saját hazájukban lesznek." – mondta Dr. Emily Schuckburgh, a Cambridge Zero igazgatója.

Nullára kell csökkenteni az üvegházgázok kibocsátását. Forrás: WWF

Dr Joel Rogers de Waal a YouGov igazgatója azt mondta: „A jó hír a klímacsúcsnak az, hogy minden vizsgált országban, a túlnyomó többség részt vesz a programban, legalábbis elvileg. Minden nemzeti mintában a legtöbben egyetértettek, hogy a klímaváltozás egy valódi jelenség és egy jelentős aggodalom, és elutasították, hogy a klímaváltozás komolysága eltúlzott."

Azonban, amikor az életstílus változtatásáról van szó, a résztvevők kevésbé voltak lelkesek. A kevesebb húsevés környezetre gyakorolt egyértelmű pozitív hatásai ellenére, minden hetedik országban a többség minden héten számtalanszor eszik húst.

A környezeti intézkedésekhez való hozzáállás vegyes. Majdnem minden országban a nagy arányban támogatja a kormány megújuló energiába való befektetését, mint például a napenergia, szélenergia és árapály energia. Nagy-Britanniában 88, Németországban 52, Dániában 65, Svédországban 47, Spanyolországban 74 és Olaszországban 69 százalék támogatja. Csak Franciaország volt kívülálló ezt illetően, ahol csak 24 % véli így.

De más területeken, a köztámogatás képlékeny és variábilis, mint például a benzinnel és dízellel működő autók és teherautók eladásának a betiltása, vagy a gyakori repülési adó.

(Forrás: University of Cambridge)