Kolumbia 16 millió hektárral kiterjeszti védett tengeri térségeit

Vágólapra másolva!
Újabb 16 millió hektárral kiterjeszti védett tengeri területeit Kolumbia a jövő évtől, nyolc évvel a tervezettnél korábban - jelentette be kedden az ENSZ glasgow-i klíma-csúcstalálkozóján a dél-amerikai ország elnöke.
Vágólapra másolva!

Ez új tengeri védelmi övezetek létrehozását jelenti a Csendes-óceán és a Karib-tenger térségében.

Kolumbia már 12,4 millió hektárnyi tengeri természetvédelmi területet hozott létre. Az új védett övezetekkel az ország szárazföldi és tengeri területeinek 30 százaléka válik természetvédelmi területté 2030-ig.

- közölte Ivan Duque elnök.

A csendes-óceáni térségben létrehozandó új védett övezettel Kolumbia csatlakozik regionális szomszédjai, Ecuador, Costa-Rica és Panama újabb természetvédelmi erőfeszítéseihez az óceánokat illetően. "Ezen négy ország erőfeszítései igen jelentősek" - mondta az államfő, hozzátéve, hogy e négy ország fogja létrehozni ily módon a nyugati félteke, ha nem az egész világ legnagyobb tengeri védett térségét.

Egy nappal korábban Ecuador elnöke, Guillermo Lasso jelentette be Glasgowban, hogy hazája kiterjeszti a Galápagos-szigetek körüli tengeri rezervátumot mintegy 60 ezer négyzetkilométerrel.