Rejtélyes középkori kikötőre bukkantak Franciaországban

Vendeé
vendeé:északról Loire-Atlantique, keletről Maine-et-Loire és Deux-Sevres, délről pedig Charente-Maritime megyékkel szomszédos, nyugatról az Atlanti-óceán határolja
Vágólapra másolva!
Középkori kikötőre bukkantak régészek Nyugat-Franciaországban a vendeé-i kastély térségében folytatott ásatások során. Találtak olyan leleteket is, amelyek arról tanúskodnak, hogy jelentős volt a borkereskedelem a térségben, csakúgy mint a halkereskedelem.
Vágólapra másolva!

A feltárt leletek olyan jó állapotban őrzödtek meg, hogy a régészcsoport "képes volt azonosítani nagyon pontosan korukat".

– mondta Pierre Péfou régész a France Info-nak.

vendeé:északról Loire-Atlantique, keletről Maine-et-Loire és Deux-Sevres, délről pedig Charente-Maritime megyékkel szomszédos, nyugatról az Atlanti-óceán határolja Forrás: Pinterest

Azonosítottak a szakemberek egy folyópartot és egy csatornát is a feltárások területén. Mivel az Atlanti-óceán néhány kilométernyire van, feltételezik, hogy hajókon és csónakokon szállíthatták az árut és az embereket a kastélyba Angliából és Spanyolországból a 10. és 16. század között.

– mondta Stéphane Angry régész. – Költséghatékony volt és nagy mennyiségű építőanyagot tudtak egy időben szállítani."

Találtak olyan leleteket, amelyek arról tanúskodnak, hogy jelentős volt a borkereskedelem a térségben, csakúgy mint a halkereskedelem.

(MTI)