David Attenborough is felszólalt a klímacsúcs találkozón

David Attenborough
David Attenborough szenvedélyes beszédében figyelmeztetett a klímacsúcs konferencián, hogy az emberiség már bajban van az atmoszférában lévő emelkedő szén szintek miatt.
Vágólapra másolva!
A brit természettudós, Sir David Attenborough arra buzdítja a klímacsúcs találkozó küldötteit, hogy a tragédiát dicsőséggé változtassák és oldják meg a klímaváltozást.- tudósít a a BBC.
Vágólapra másolva!

Szenvedélyes beszédében, melyet felállva és ovációval fogadtak, Davis Attenborough azt mondta, hogy a jövő generáció sorsa lendületet kell adjon a küldötteknek, hogy újraírják a történetünket.

Figyelmeztetett, hogy az emberiség már bajban van az atmoszférában lévő emelkedő szén szintek miatt.

Több, mint120 világvezető vesz részt Glasgowban a kéthetes csúcstalálkozón. A konferenciát kulcsfontosságúnak tekintik a globális hőmérséklet-emelkedés és az éghajlatváltozás korlátozása szempontjából. A világ most körülbelül 1.2 Celsius-fokkal melegebb, mint volt a 19.században – és extrém időjárási események, mint a hőhullámok, áradások, és erdőtüzek már egyre intenzívebbé válnak.
A 2015-ös klímakonferencia arra szólított fel, hogy az átlagos hőmérséklet emelkedést jóval 2 Celsius-fok alatt kell tartani, és lehetőleg csak 1.5 Celsius-fok alatt, az iparosodás előtti átlagokhoz képest. De ha nem teszünk többet, a bolygó úton van arra, hogy több, mint 2 Celsius-fokot melegedjen e század végére.

David Attenborough szenvedélyes beszédében figyelmeztetett a klímacsúcs konferencián, hogy az emberiség már bajban van az atmoszférában lévő emelkedő szén szintek miatt. Forrás: https://www.bbc.com/news/world-59125138

Sir David 7 percig beszélt, miközben egy képernyő egy grafikont mutatott, ami nyomon követte a szén koncentráció emelkedését a Föld atmoszférájában. Ez a szám - amelyre Sir David azt mondta, hogy a legvilágosabb módja, hogy ábrázoljuk az emberiség történetét - jelenleg közel van a 414 ppm-hez. A Greenhouse Gas Bulletin (Üvegházgáz Jelentés) szerint ez most a preindusztriális szint 149 %-a.

A fosszilis üzemanyag égetés és a a természetkárosítás, precedensnélküli sebességben és mértékben szabadítja fel az üvegházgázokat az atmoszférába. Már bajban vagyunk - mondta David Attenborough a konferencián.

A gazdagabb nemzeteket szintén kritizálta, azt állítva, hogy ez az egyenlőtlenség története is, és hogy akik a legkisebb mértékben járulnak a problémához, azokat sújtja legkeményebben.
Azonban azt is kijelentette, hogy az ember a legnagyobb problémamegoldó, aki valaha élt a Földön. Ha külön dolgozunk, hatalmas erő vagyunk, hogy destabilizáljuk a bolygónkat, együtt dolgozva viszont bizonyosan elég erősek vagyunk ahhoz, hogy megmentsük. Életem során tanúja voltam egy szörnyű hanyatlásnak. Az Önökében tanúja lehetnek és tanúja kellene lenniük egy csodálatos gyógyulásnak." – mondta Sir Attenborough.

(Forrás: BBC News)