A hidegben fontos kibélelni az állatok helyét, többször kicserélni vizüket, és az is sokat segít, ha meleg ételt kapnak - emelte ki Abai Erika, a Zalaegerszegi Bogáncs Állatvédő Egyesület menhelyvezetője  az M1 aktuális csatornán.

Nagyon fontos, hogy legyen fedett helye a házi kedvenceknek a fagyban

A menhelyvezető elmondta: minden reggel jégtöréssel kezdik a napot, mert befagynak a vizes edények. Ezért folyamatosan forralják és cserélik az állatok vizét. Emellett mindennap meleg ételt készítenek: táppal kevert főtt húst adnak az állatoknak.

Forrás: Susanne Pälmer

A szakember minden állattartónak - különösen a kinti állatoknál - javasolja, hogy figyeljenek oda az állatok vizére és mindennap adjanak nekik meleg ételt. Abai Erika azt mondta: sok helyen még mindig nincs kutyaház, sőt egy fedett hely sem, pedig különösen a hidegben nagyon fontos, hogy legyen egy hely, ahová be tudnak húzódni az állatok.

Most is sok helyen dobnak ki kutyákat

A telepen a kenneleket, kutyaházakat forgáccsal vagy szalmával bélelik ki, hogy védjék a kutyákat a hidegtől.

A macskáknak is dobozokat bélelnek ki, kutyaházakat függönyöznek le, ahová az ebek be tudnak menni melegedni.

Kitért arra: most is sok helyen dobnak ki kutyákat, vemheseket is. Aki ilyet lát, azonnal értesítse a helyi állatvédőket – hangsúlyozta.

A nagy hidegben különösen fontos, hogy legyen melegedő helye a házi kedvenceknekForrás: Pinterest

Abai Erika azt mondta: ilyenkor az önkéntesek nyújtják a legnagyobb segítséget. Télen még több az állat, és több a munka is. Ezért nagyon sokat jelent, ha valaki segít beszalmázni a házakat, cserélni a vizet, vagy elviszi sétálni, mozogni az állatokat a hidegben.

(Forrás: MTI)