Elrontott plasztikai műtét miatt évek óta nem tudja lecsukni a szemeit egy férfi

szem, eye
Illusztráció
Vágólapra másolva!
Három éve képtelen lecsukni a szemeit egy brit férfi, mert elrontották a plasztikai műtétjét – írja az IFL Science tudományos portál.
Vágólapra másolva!

A 79 éves birminghami Pete Broadhurstnak egy 1959-ben rosszul elsült fogászati beavatkozás miatt évtizedekig felpuffadt arccal kellett élnie. Ez az esztétikai problémán túl komoly lelki megterhelést is jelentett az érintettnek, akinek párkapcsolatai is sorra tönkrementek.

Ezért 2019-ben úgy határozott, plasztikai műtétnek veti alá magát. Az eljárás – amire összesen 11 ezer fontot költött – azonban nem úgy sikerült, ahogy várta, sőt, a korábbiaknál is nagyobb problémát okozott:

a beavatkozástól szemhéjai kifordultak, emiatt pedig azóta képtelen lecsukni a szemeit.

Az orvosok szerint a jelenlegi állapot csupán átmeneti, és idővel a férfi rendbe jön, ez azonban a mai napig nem történt meg. A további korrekciós műtétek sem javítottak a helyzeten.

Illusztráció Maciej Luczniewski / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Hogy szemei ne száradjanak ki, Broadhurstnak folyamatosan szemcseppeket kell használnia. Aludni is csak úgy képes, ha éjszakánként törülközővel takarja le az arcát. A szemek torzulása miatt a férfi látása erősen romlott, saját bevallása szerint vakság közeli állapotba került.

Broadhurstra a közeljövőben további operációk várnak. A plasztikai műtétet végző orvost a kórház felfüggesztette.