Ki a szabadba!

Hegyes Katalin: Ki a szabadba!
Megjelent a Gingko kiadó új, hiánypótló túrakalauza, mely rövidebb és hosszabb túrákra is jó javaslatokat ad. A Ki a szabadba! című könyv - a több, mint 500 Magyarországon lévőből – 130 tanösvényt mutat be a fővárosban és tőle 1-1,5 órányi távolságra. A Gingko kiadó célja, hogy könyveivel bemutassa a környezettudatos, zöldebb élet lehetőségét a mindennapok számos területén, a környezettudatos otthon kialakításától a fenntartható öltözködésen át az étkezésig. Több könyvük pedig a gyerekek környezeti nevelését szolgálja játékos formában.
Vágólapra másolva!
Megjelent a Gingko kiadó új, hiánypótló túrakalauza, mely rövidebb és hosszabb túrákra is jó javaslatokat ad. A Ki a szabadba! című könyv - a több, mint 500 Magyarországon lévőből – 130 tanösvényt mutat be a fővárosban és tőle 1-1,5 órányi távolságra. A Gingko kiadó célja, hogy könyveivel bemutassa a környezettudatos, zöldebb élet lehetőségét a mindennapok számos területén, a környezettudatos otthon kialakításától a fenntartható öltözködésen át az étkezésig. Több könyvük pedig a gyerekek környezeti nevelését szolgálja játékos formában.
Vágólapra másolva!

Megjelent a Gingko kiadó új, hiánypótló túrakalauza, mely rövidebb és hosszabb túrákra is jó javaslatokat ad. A Ki a szabadba! című könyv - a több, mint 500 Magyarországon lévőből – 130 tanösvényt mutat be a fővárosban és tőle 1-1,5 órányi távolságra.

Hegyes Katalin Ki a szabadba! című könyve - a több, mint 500 Magyarországon lévőből – 130 tanösvényt mutat be a fővárosban és tőle 1-1,5 órányi távolságra.

A tanösvények egy-egy hely, környék természeti, geológiai vagy kultúrtörténeti látványosságait mutatják be táblákon vagy applikációban, de vannak mese-, gasztro- vagy kardiotanösvények is (itt az útvonal során a sétálók a helyszínen eljuttathatják pulzusszámukat a szakembereknek). Számtalan tanösvényhez készült az érdekességeket ismertető füzet vagy applikáció, némelyik a pedagógusoknak foglalkoztatási ötleteket is ad. A tematikus útvonalak egyre több élményt, például függőhidat, kilátót vagy madárlest, interaktív feladatokat vagy QR-kóddal elérhető videókat kínálnak.

Megjelent a Gingko kiadó új, hiánypótló túrakalauza, mely rövidebb és hosszabb túrákra is jó javaslatokat ad. A Ki a szabadba! című könyv - a több, mint 500 Magyarországon lévőből – 130 tanösvényt mutat be a fővárosban és tőle 1-1,5 órányi távolságra. A Gingko kiadó célja, hogy könyveivel bemutassa a környezettudatos, zöldebb élet lehetőségét a mindennapok számos területén, a környezettudatos otthon kialakításától a fenntartható öltözködésen át az étkezésig. Több könyvük pedig a gyerekek környezeti nevelését szolgálja játékos formában. Forrás: Hegyes Katalin

A 130 útvonalat 4 régióra osztották, melyet színes csíkok jeleznek az oldalak szélén: a zöld a 35 budai, a narancs a 12 pesti, a bordó az 56 dunántúli és a világos sárga a Dunától keletre lévő 27 tanösvényt mutatja be. A kalauz különleges tematikájú útvonalakat is bemutat, az egyik a bozótmívességbe avat be, másik az utolsó palóc betyár életét mutatja be vagy a börzsönyi ipartörténet eszközeit, történetét eleveníti fel.
A QR-kódon a tanösvény füzete, oldala vagy extra tartalmak érhetőek el, pl. cikkek, dalok vagy videók, melyek a tanösvény tematikájához kapcsolódnak és gyakran a környezeti tudatosságot szolgálják, hiszen jó tanácsokat kaphatunk arról, miképp komposztáljunk vagy tegyük kertünket madár- vagy sünbaráttá...

A tanösvények bejárásával pedig újra harmóniába kerülhetünk a természettel, elmerülhetünk az erdőben, kikapcsolódhatunk a vízparton, felfedezhetjük a környékünk kincseit és tudatosíthatjuk magunkban, hogy milyen értéket jelent a környezetünk.

A Gingko kiadó célja, hogy könyveivel bemutassa a környezettudatos, zöldebb élet lehetőségét a mindennapok számos területén, a környezettudatos otthon kialakításától a fenntartható öltözködésen át az étkezésig. Több könyvük pedig a gyerekek környezeti nevelését szolgálja játékos formában.

(Forrás: Hegyes Katalin)