Kiment a postaládájához az idős férfi, vérfagyasztó, amit ott látott

Vágólapra másolva!
Kisebb kígyó ejtett el egy nagyobbat az Egyesült Államokban. A jelenség viszonylag ritkának számít a természetben.
Vágólapra másolva!

A szokatlan látványt a Georgia állambeli Haddockban filmezte le a 82 éves Tom Slagle, aki összefonódott kígyókat talált a postaládája közelében; a hátborzongató lakoma már javában zajlott, amikor Slagle elkezdte rögzíteni.

A videót a Georgiai Természeti Erőforrások Minisztériumának tisztviselői is megosztották Facebookon.

A videón egy keleti királysikló (Lampropeltis getula) látható, amint rugalmas alsó állkapcsával lassan lefelé halad egy sokkal nagyobb termetű erdei csörgőkígyó (Crotalus horridus) testén. A csörgőkígyó fejét és testének egy részét már lenyelte. Mivel úgy tűnik, hogy a nagyobb kígyó egyáltalán nem mozog, valószínűleg a királysikló ölte meg, mielőtt megette volna.

A videó alapján nehéz megállapítani, a két kígyó pontosan milyen hosszú lehet, az viszont tény, hogy a keleti királysiklók maximum 1,2 méteresre szoktak nőni, a csörgőkígyók viszont ennél termetesebbek, és a közel 2 méteres hosszúságot is elérhetik.

Sok kígyófaj képes testméreténél jóval nagyobb zsákmány lenyelésére, például szarvasokat, teheneket, sőt még embereket is fogyasztanak.

A keleti királysiklók azon kevés faj közé tartoznak, amelyekről ismert, hogy nagyobb kígyókat is elejtenek, de gyakrabban zsákmányolnak gyíkokat, rágcsálókat, madarakat és édesvízi teknőstojásokat. Áldozataikat szorítással ölik meg.