Azt hitte, a pizza vonzza: vaddisznó támadott meg egy strandolót

vaddisznó
Vaddisznó ( a kép illusztráció)
Vágólapra másolva!
Nem pont így képzelte az észak-olasz város tengerpartján töltött szabadidejét az a nő, akit egy vaddisznó harapott meg az egyik genovai strandon. Az eset nem sokkal azután történt, hogy az áldozat megevett egy pizzát.
Vágólapra másolva!

A támadás az észak-olasz város egyik kerületében, Sturla tengerpartján történt, ahová az 57 éves Rossana Padoan Falcone péntek este ment, hogy munka után pihenjen.

– mondta az áldozat a La Repubblicának, amit a The Guardian online portál idéz. – Mozdulatlanul maradtam, ahogy azt a szakemberek tanácsolják, de aztán újra odajött hozzám és megharapta a karomat.

Hozzátette: éppen egy pizzát evett, amikor megjelent az „elég nagy" állat. Azt hitte, hogy talán csak a pizza vonzotta oda, ezért megpróbálta kinyitni a kartondobozt, amiben még ott rejtőzött néhány maradék. A vaddisznó ehelyett azonban megharapta.

Egyre több helyen bukkanak fel a vaddisznók Forrás: AFP/Petras Malukas

Saját bevallása szerint sikoltozott, amire egy strandolótársa érkezett a segítségére.

A karja azonban komolyan vérzett, miközben mások pánikszerűen menekülni kezdtek. Az áldozatot kórházba szállították, ahol a

tetanusz injekciót, antibiotikumot és gyógyszert is kapott a potenciális veszettség kezelésére.

Bár nem ez volt az első alkalom, hogy vaddisznó merészkedett a genovai strandra – júniusban egy háromtagú konda próbálta meg ellopni az asztalra kirakott falatokat –, de ez az első eset, hogy valakit meg is támadott.