Strandolókat terrorizál egy delfin Japánban

Stenella longirostris, trópusi delfin
A trópusi delfint pettyes hosszúcsőrű-delfinnek vagy fonódelfinnek is hívják
Vágólapra másolva!
A japán Fukui régió hatóságai arra figyelmeztették a környéken strandolókat, hogy egy delfin rendszeresen megtámadja és megharapja a tengerben úszókat, egy figyelmeztető táblát is kitettek a tengerpartra, hogy felhívják a figyelmet, hogy senki se közelítse meg a dühös állatot. 
Vágólapra másolva!

A helyi média szerint legalább 10 delfinharapással kapcsolatos incidenst jegyeztek fel a strand munkatársai azóta, hogy a Fukui régió tengerpartján hivatalosan július 9-én elkezdődött a strandszezon - írja a Msn.

A hatóságok egy ultrahangot kibocsátó készüléket is üzembe helyeztek, hogy elriasszák az állatot.

A támadássorozat valószínűleg egyetlen delfin műve.

A vadon élő delfineket általában mindenki kedves és barátságos állatoknak tartja, de ha valaki óvatlanul közelít feléjük, akkor előfordulhat, hogy az állatok megharapják - hívta fel a figyelmet a prefektúra rendőrsége.

A kép illusztráció! Forrás: Pinterest

A helyi rendőrség mindenkinek azt tanácsolja, hogy ha valaki delfineket lát,

ne menjen a közelükbe és semmiképpen se próbálja megérinteni őket, különösen az orruk hegyét illetve az uszonyukat - a hatóság szerint ezeket a delfinek általában nem tolerálják.

A delfintámadások szerencsére eddig csak kisebb sérülésekkel jártak; vasárnap egy férfi a kezén sérült meg, de akár súlyosabb sérülés is előfordulhat.