Szellemszerű lényt videózott egy búvár Mexikónál

szifonofor
A szifonofor egy olyan lény, amely a látszat ellenére nem egy állat, hanem több organizmus, amelyek kolóniaként működnek együtt. A szifonoforok organizmusok sokaságát foglalják magukba, úgynevezett „zooidokat" alkotnak, és úgy viselkednek, mint egy komplett szervezet.
Vágólapra másolva!
Pedro Valencia egy mexikói búvárkodás közben felfedezett egy különleges tengeri lényt, egy úgynevezett szifonofort, amely a látszat ellenére nem egy állat, hanem több organizmus, amelyek kolóniaként működnek együtt.
Vágólapra másolva!

Pedro Valencia tudta, hogy valami különlegeset lát, amikor egy éjszakai merülés során találkozott a ritka teremtménnyel – írja a hirado.hu, amely szerint egy szifonoforról van szó.

Ez egy olyan lény, amely a látszat ellenére nem egy állat, hanem több organizmus, amelyek kolóniaként működnek együtt.

A szifonoforok organizmusok sokaságát foglalják magukba, úgynevezett „zooidokat" alkotnak, és úgy viselkednek, mint egy komplett szervezet.

A szifonofor egy olyan lény, amely a látszat ellenére nem egy állat, hanem több organizmus, amelyek kolóniaként működnek együtt. A szifonoforok organizmusok sokaságát foglalják magukba, úgynevezett „zooidokat" alkotnak, és úgy viselkednek, mint egy komplett szervezet. Forrás: https://hirtv.hu/hirtvszines/szellemszeru-lenyt-videozott-egy-buvar-mexikonal-2552101

Ezek a szervezetek olyan funkciókra specializálódtak, mint az etetés, a mozgás vagy éppen a reprodukció. És mivel rendkívül törékenyek, ritkán lehet velük találkozni.
Pedro felvételein, amelyet a mexikói Cozumel partjainál rögzítettek, a kolónia kísérteties fényben sodródik a vizeken. Feje légzésszerű ritmussal lüktet, alsótestét rojtszerű formák díszítik, fehér fényt bocsátva ki.

Zsákmányként egy kisebb méretű halat is magával ragadott a szifonofor, ez látható cikkünk nyitóképén.

(Forrás: Hír Tv: https://hirtv.hu/)

A videón a szifonofor látható: